fbpx

Miten laadukas sisältömarkkinointi muurataan kehittyvän nettiyrityksen kivijalaksi?

Miten laadukas sisältömarkkinointi muurataan kehittyvän nettiyrityksen kivijalaksi?

Kirjoittanut Mikko 08 tammikuun, 2019
laadukas sisällöntuottaminen

Sisältömarkkinointi aloitetaan suorittamalla kattava avainsanatutkimus, ja poimimalla tärkeimpiä hakusanayhdistelmiä talteen. Sen jälkeen vuoron saa laadukkaan sisällöntuottaminen raketin lailla kehittyvän yrityksen tueksi.

Lukuaika: 9 minuuttia

Suosittelen ehdottomasti hyödyntämään avainsanatutkimuksen löydöksiä ja tuloksia saadaksesi maksimoitua sivustosi sisällön optimoimisen. Samalla nostat todennäköisyyksiä passiivisen liikenteen hankkimiseen hakukoneiden avulla. Tämä on siis ehdoton tekijä kestävän nettiliiketoiminnan pyörittämisen takana sisältömarkkinointi toimenpiteitä tehdessä.

Sisältöä voi tuottaa verkossa monella eri tavalla. Nämä tavat ovat:

1. Teksti

2. Kuva

3. Video

4. Ääni

Ensimmäisenä perinteisenä tapana esiin nousee tekstisisällön kirjoittaminen. Tekstin kirjoittaminen on edelleen yksi toimivimmista tavoista jakaa omaa tietämystään verkossa.

Toinen helppo ja toimiva tapa jakaa sisältöä muille ihmisille on kuvat. Varsinkin älylaitteiden mukaantulon myötä erilaiset sosiaalisen median palvelut huomasivat nopeasti kuvien kasvavan merkityksen ihmisten välisessä kommunikoinnissa.

Kuvahan kertoo enemmän kuin 1000 sanaa – vai miten tämä perinteinen – ja ehkä hieman kliseinenkin sanonta kuuluu?

Näiden kahden sisältömarkkinointi tekijän rinnalle on kuitenkin yhä voimakkaammin noussut kaksi muutakin sisällönjakamiselementtiä: ääni ja video.

Videon merkitys onkin jo monille varmasti hyvin tiedossa esimerkiksi YouTuben valtavan suosion myötä. Edellä mainitun viisauden myötä voisikin varmasti todeta, että jos kuva kertoo enemmän kuin 1000 sanaa, videon tapauksessa sama pointti voisi olla 1000 kuvan verran.

Katso lyhyt YouTube-video laadukkaan ja myyvän sisällön tuottamiseksi!

Näistä neljästä elementistä ääni on ehkä kuitenkin se lähitulevaisuuden eniten kasvava sisällönjakamismuoto. Toki ääni on ollut pitkään videoissa mukana melko isossa roolissa – ja moni onkin kaapannut videoista myös pelkän äänen talteen pystyäkseen jakamaan saman sisällön muissa eri kanavissa.

Mutta silti ääntä ei ole vielä hyödynnetty maksimaalisella tavalla. Lähitulevaisuudessa tilanne voi olla kuitenkin toinen.

Monet nettimaailman jättiläiset Googlesta, Amazonista ja Applesta lähtien ovat nimittäin tuoneet omia ääneen perustuvia palveluita ihmisten käyttöön.

Lisäksi erilaiset äänikirja ja podcast -palvelut ovat levinneet yhä suurempien ihmismassojen tavoitettavuuden piiriin. Älylaitteiden merkitystä ei pidä vähätellä tämänkään sisällönjakamismuodon osalta

Tämän perusteella onkin melko todennäköistä, että äänen merkitys vain kasvaa ihmisten sisällönkuluttamisen osalta. Tähän huutoon markkinointialan toimijoiden on tärkeä vastata.

Sitä kautta nettibisnes voi myös maksimoida korkealaatuisen sisällön tuottamisen – ja tuoda omaan vaikutuspiiriinsä mahdollisimman suuren määrän relevantteja, omaan toimintaan läheisesti liittyviä, kiinnostuneita ja innostuneita ihmisiä.

Korkealaatuisen sisällön tuottamiseen sisältyy läheisesti kolme eri tekijää:

1. Lisäarvon luominen

2. Tekniset seikat

3. Datan kerääminen

Käydään seuraavaksi läpi nämä kolme kohtaa mahdollisimman laadukkaan sisällön valmistamiseksi.

1. Lisäarvon luominen

Jotta saat ihmiset ensinnäkin tutustumaan tuottamaasi sisältöön, sen pitää olla erittäin mielenkiintoista, raikasta ja luoda kuluttajalleen selkeää lisäarvoa. Tällöin kävijä käy – mitä todennäköisemmin, koko sisällön läpi sen sijaan, että hän poistuisi seuraavan tuottajan pariin.

Samalla kasvatat mahdollisuutta saada sitoutettua henkilö toimintaasi. Myös kaupallinen ja liiketoiminnallinen puoli tulee tässä vaiheessa mukaan, jolloin liikenteen hankkiminen on täyttämässä sille asetettuja tavoitteita.

Lisäarvon tuottaminen tapahtuu yleisesti ottaen kahdella eri tavalla: Ihmisten intohimon vahvistamisella tai pyrkimyksellä avustamaan heidän ongelmiensa ratkaisemisessa.

a. Intohimon vahvistaminen

Ihmisten intohimon vahvistaminen jonkin heitä kiinnostavan asian osalta on ensimmäinen vaihtoehto korkealaatuisen sisällön tuottamisen – ja sitä kautta lisäarvon tarjoamisen suhteen. Yksi henkilö voi suhtautua intohimoisesti omaan rakkaaseen koiranpentuunsa ja toinen puolestaan jenkkihenkeä hehkuviin amerikanrautoihin.

Heitä yhdistää siis intohimo jotain tiettyä seikkaa kohtaan.

Mikäli sinä suhtaudut yhtä suurella intohimolla jompaankumpaan teemaan, voit tuottaa korkealaatuista sisältöä verkkoon muille jaettavaksi. Jos omistat esimerkiksi koiranpennun – tai olet jo kasvattanut pennusta mallikelpoisen aikuisen yksilön – voit valmistaa siihen tiiviisti liittyvää loistavaa sisältöä muille vastaavan kiinnostuksen kohteen jakaville henkilöille.

Tätä kautta sinun on mahdollista vahvistaa ihmisten intohimoa teeman osalta ja saada heidät samalla entistä sitoutuneemmaksi omaan nettiliiketoimintaan.

b. Ongelmien ratkaisu

Toinen loistava tapa lisäarvon luomiseen niin netissä kuin myös perinteisessä maailmassakin on ongelmien ratkaisu. Ihmisillä ei ole koskaan aiemmin ihmiskunnan historiassa ollut yhtä suurta ja samalla helppoa mahdollisuutta hankkia apua omiin ongelmiinsa.

Olemme nimittäin joskus muinoin joutuneet joko oppimaan ratkaisun avaimet lukemattomien omien kokeilujen perusteella, kysymään apua lähipiiristä tai etsimään apua selaamalla puhelinluettelon keltaiset sivut läpi – ja soittamalla alan ammattilaisen paikalle.

Tällöin ongelman ratkaisemiseen on saattanut kulua useampikin päivä. Lisäksi meiltä on myös palanut rahaa ammattilaisen osaamisen hyödyntämisen suhteen.

Tänä päivänä pystymme kuitenkin löytämään vastauksen mieltämme askarruttavaan ongelmaan vain muutaman hiiren klikkauksen – ja sekunnin kuluessa.

Sinä pystyt hyödyntämään tätä mahdollisuutta hyvinkin tehokkaasti niin halutessasi. Jos omaat valtavan intohimon aiemman mallin mukaisesti jenkkiautoihin, sinulla on melko suurella todennäköisyydellä jotain sellaista tietoa kyseisten autojen osalta, joka voi auttaa muita ihmisiä.

Voit vaikka kirjoittaa kattavan artikkelikokonaisuuden amerikanrautojen huoltamisesta ja tuottaa näin osaamisestasi lyhyehkön e-kirjan. Toinen vaihtoehto voisi olla muutama osaisen videosarjan kuvaaminen samasta aiheesta, jossa näytät konkreettisesti sen, miten huoltotyöt tehdään kädet öljyssä.

Muista vain tällöin pyytää apua kuvaamiseen…

2. Sisältömarkkinointi ja tekniset seikat

sisältömarkkinointi

Toisena isona tekijänä korkealaatuisen sisällön tuottamiseen on tekniset seikat. Tähän teemaan kuuluvat mm. tuotettavan sisällön laajuus, erilaiset jakamiseen ja näkyvyyteen liittyvät työkalut sekä lisäosat – ja lopulta itse optimointi.

Kun sisällön avainsanat ja sisältö ovat huolella tutkittu etukäteen, sinulla on paljon luottavaisempi ja asiantuntijamaisempi ote itse sisällön tuottamiseen. Tiedät tällöin melko lailla satavarmasti sen, mitä ja miten kerrot teemasta kohdeyleisölle saadaksesi mahdollisimman relevanttia tietoa jaetuksi.

Samalla maksimoit mahdollisuuden kattavaan liikenteen hankkimiseen.

a. Tuotettavan sisällön laajuus

Tuotettavan sisällön laajuuteen vaikuttaa tiiviisti muutama eri seikka. Ensinnäkin sinun tulee määrittää se, millä tavoin valmistat itse sisällön: Kirjoitatko artikkelin innostavan tekstin ja avustavien kuvien muodossa vai kuvaatko kenties konkreettisen videosarjan ja nappaat siitä samalla äänen talteen esimerkiksi podcast-lähetyksiä ajatellen?

Paras tapa mahdollisimman kattavaan kävijöiden tavoittamiseen olisi tietysti valita molemmat lähestymistavat ja ottaa samalla kaikki elementit käyttöön.

Mutta alkuun pääsemisen ja mahdollisen stressin lievittämisen osalta olisi tärkeää valita ensin jompikumpi muoto ja valmistaa sisältö huolella. Sen jälkeen samaa sisältöä voi käyttää uudestaan myös toisella keinolla tietojen ja taitojen kehittyessä.

Mikäli valitset ensin perinteisemmän lähestymistavan ja lähdet kirjoittamaan korkealaatuista tekstisisältöä kotisivustollesi, tuotettavan artikkelin pituus tulee olla vähintään 300 sanaa. Tämä määrä on siis suositeltava minimipituus sille, että pystyt hyödyntämään Googlen hakukonerobotin indeksointia itse hakukonejättiä ajatellen.

Toki, jos tavoitteenasi on kehittää kotisivusi ns. auktoriteettisivustoksi – eli arvostetuksi informaatiolähteeksi Googlen silmissä, artikkelien pituudeksi on hyvä määrittää keskimäärin 500 – 1500 sanaa.

Yli 2000 sanan tietoa pursuavat suomenkieliset tekstisisällöt alkavatkin jo ylittää harvinaisuuden rajoja. Tällaisissa tapauksissa varmistat lähes 100% sivustosi – ja sitä kautta sisältösi – korkean listaamisen hakukoneissa pitkässä juoksussa. Sisältöä pitää toki pystyä tuottamaan säännöllisesti.

Ota myös kaikki muut tässä artikkelissa läpikäytävät tärpit huomioon hyvän hakukonesijoituksen saavuttamisen varmistamiseksi.

Tämänkin väliotsakkeen tarkoitus on pilkkoa tekstiä alle 300 sanan mittaisiin osiin luettavuuden, sisältömarkkinointi tekijöiden ja hakukoneoptimoinnin tehostamiseksi

Videon pituus on ehkä aavistuksen verran tekstiä epärelevantimpi siksi, että hakukonerobotit eivät osaa vielä “lukea” videon sisältöä kovin tarkasti. Laadukkaasti valmistetut ja avustavia vinkkejä sisältävät videot nousevat pääpiirteittäin korkealle hakukoneissa siksi, koska ihmiset ensinnäkin tykkäävät kuluttaa paljon videosisältöä tänä päivänä.

Tähän vaikuttaa myös se, että videoiden katsominen on paljon vaivattomampaa pienten älylaitteiden näyttöjen läpi kuin pitkien artikkeleiden lukeminen.

Toisena syynä videoiden hyviin sijoituksiin varsinkin Googlen hakukoneessa on se, että yhtiö omistaa maailman suosituimman videoidenjakamispalvelun – YouTuben. Tällöin he haluavat toki ruokkia omistamansa palvelun suosiota puolin ja toisin.

Hyvänä yhteenvetona videon minimipituudelle on ehkäpä sellaiset viisi minuuttia. Tässä ajassa ehdit kertomaan ainakin muutaman yleisöäsi hyödyttävän pointin, jotta he katsovat videon loppuun. Lisäksi heillä on mahdollisuus tykätä ja potentiaalisesti jakaa sitä eteenpäin omille verkostoilleen.

Tärkein nosto videon pituuden sijaan on se, että saat ihmiset katsomaan valmistamasi videon alusta loppuun.

Se vaikuttaa videon suosioon enemmän kuin pelkästään pituus. Samaa periaatetta on toki tärkeä hyödyntää myös muuhun sisältömarkkinointi asioihin tekstisisällön lukemisen osalta.

b. Työkalut & lisäosat

Otamme seuraavana pointtina käsittelyyn laadukkaan sisällön tuottamisen teknisten teemojen suhteen erilaiset työkalut ja lisäosat. Tähän kohtaan vaikuttaa omalta osaltaan paljon se, millä alustalla tai menetelmällä olet kotisivustosi luonut. Toki yhtäläisyyksiä eri palveluiden väliltä löytyy nykyään laajalti.

Yksi suosituimmista alustoista kotisivuston luomiseen tänä päivänä on WordPress. WordPress ei vaadi käyttäjältään koodaustaitoja, joten dataosaamiseltaan ummikkokin voi päästä palvelun suhteen helposti vauhtiin.

WordPressin moniin loistaviin puoliin kuuluu koodaustaidottomuuden ohella myös erilaiset hyödylliset – ja toiminnoillaan monipuoliset lisäosat. Näiden lisäosien avulla pystyt käsittelemään monia, alkuun hirvittävän teknisiltä ja osin jopa mahdottomiltakin tuntuvia työvaiheita.

Varsinkin liikenteen hankkimiseen ja kävijöiden mahdollisimman kattavan sitouttamiseen löytyy tuhansia ja taas tuhansia lisäosia sekä työkaluja hyödynnettäväksi omaan kotisivustoon.

Hyviä esimerkkejä tähän seikkaan ovat mm. sosiaalisen median jakonapit, hakukoneoptimointityökalut sekä yleisiä sisältömarkkinointi toiminnallisuuksia tehostavat lisäosat. Tuleepa mieleesi sitten melkein mikä tahansa sivuston muokkaamiseen tai korjaamiseen liittyvä seikka, pystyt hoitamaan ongelman hyvin valmistetun lisäosan avulla.

Esimerkkeinä muutamasta sivuston kävijöiden hankkimiseen läheisesti liittyvistä lisäosista ovat:

– Yoast SEO

– Super Socializer

– SumoMe

– Google Analytics Dashboard

Pääset pelkästään näiden palikoiden avulla hienosti vauhtiin oman sivuston tehokkaan liikenteen hankkimisen ja mahdollisimman kattavan sitouttamisen osalta.

Mikäli sivustosi toimii jonkun muun sisällönhallintajärjestelmän avulla, löydät varmasti vastaavanlaisia toiminnallisuuksia sisältäviä vaihtoehtoja joko erilaisista lisäosakaupoista – tai sitten googlettamalla.

Jos puolestaan vastaasi tulee joitain ylitsepääsemättömiä ongelmia jonkin lisäosan toimivuuden suhteen, voit myös hyödyntää alan ammattilaisia apunasi ulkoistamalla osan teknisistä seikoista esimerkiksi freelancereille.

c. Metatiedot

Kolmantena teemana teknisten seikkojen läpikäymisen osalta on metatietojen syöttäminen ja optimointi.

Näet metatiedot käytännön toiminnassa tehtyäsi Google – haun ja selaamalla hakutulossivua läpi. Google nimittäin poimii hakutuloksissa näytetyt tiedot eri sivustojen käyttämien metatietojen perusteella. Tämän, ja toki monen muunkin sivuston toiminnallisuuteen vaikuttavan syyn vuoksi, metatiedot on syytä olla kunnossa.

Sisältömarkkinointi
Webbipiste – sivuston metatiedot Googlen hakukoneen osoittamana

Kun syötät ja optimoit metatiedot mahdollisimman hakukoneystävällisesti, kasvatat sivuston löydettävyyden todennäköisyyttä aiemmissa vaiheissa löytämiesi haluttujen hakusanayhdistelmien osalta merkittävästi sisältömarkkinointi seikkoja tehdessäsi.

Metatietojen kuntoon laittaminen tulee tehdä huolella kaikille kotisivustosi staattisille sivuille, kuten etusivulle tai yhteydenottosivulle. Kun julkaiset tuoretta sisältöä omaan blogiisi esimerkiksi uuden artikkelin muodossa, metatiedot on myös syytä ottaa huomioon.

Metatietoihin sisältyvät otsikko, sisällön kuvaus sekä avainsanat. Lisäksi sisällön visuaalisuutta parantavat, sekä aiheeseen relevantisti liittyvät kuvat, on tärkeä optimoida haluttujen avainsanojen mukaisesti.

Tähän vaiheeseen sisältyy läheisesti yksi ’Työkalut & lisäosat’ – kappaleessa mainituista lisäosista – Yoast SEO. Mikäli siis käytät WordPress – sisällönhallintajärjestelmää kotisivustosi alustana, suosittelen lämpimästi Yoast – työkalun käyttämistä. Tämä työkalu poistaa sinulta oikeastaan kaikki haasteet metatietojen syöttämiseen hakukoneystävällisyyden näkökulmasta katsottuna.

Yoast – lisäosa nimittäin kertoo oikeastaan kaikki tarvittavat tiedot metatietojen hyödyntämisen osalta.

Lisäksi, jos Google päättää syystä tai toisesta tehdä pienempiä tai suurempia muutoksia omiin algoritmeihinsa, olet ajan tasalla kaikilla mahdollisilla hakukoneoptimoinnin osa-alueilla päivittämällä työkalun yhdellä hiiren napsautuksella.

Älä siis turhaan vaivaa päätäsi yrittämällä tehdä liikenteen hankkimisen teknisiä seikkoja manuaalisesti itse vaan anna asiantuntijoiden koodaamien lisäosien hoitaa nämä seikat puolestasi. Useimmiten lopputulos on myös monin verroin menestyksekkäämpi.

Voit näin itse keskittyä oman asiantuntijuutesi ilosanoman levittämiseen korkealaatuista sisältöä valmistamalla.

3. Datan kerääminen ja sivuston toiminta

Kolmantena, ja samalla viimeisenä isona kulminaatiopisteenä sekä korkealaatuisen sisällön että menestyksekkään hakukoneoptimoinnin parissa on tietojen kerääminen, analysointi ja sivuston toiminnan kehittäminen tulosten perusteella.

Datan keräämiseen ja sivuston tehokkaaseen toimimiseen löytyy yhtä lailla muutama loistava työkalu ja tietolähde.

a. Google Analytics

Google tarjoaa monien muiden hakukoneoptimointiin liittyvien seikkojen tapaan ratkaisun myös datan keräämiseen. Google Analytics on nimittäin yksi markkinoiden kattavimmista analytiikkatyökaluista, joka on Googlen tuntien tietysti ilmainen.

Kuva: Google Analytics – etusivu

Vahva suositukseni onkin siis Google Analyticsin hyödyntäminen kotisivustosi kävijäseurannan varmistamiseksi. Saat asennettua analytiikkatyökalun helposti esimerkiksi aiemmin mainitun Google Analytics Dashboard – lisäosan avulla ilman koodinpätkiin koskemista.

Google Analytics on tärkeä laittaa paikoilleen heti ensi töiksi kotisivuston julkaisun jälkeen. Tällöin saat varmasti kaikki kävijätiedot talteen sivustosi osalta. Kunhan aikaa hieman kuluu ja aloitat entistä tavoitteellisemman liikenteen hankinnan, huomaat analytiikkatyökalun merkityksen tavoitteiden asettamisen, mittaamisen ja analysoinnin suhteen.

b. Google Search Console

On hyvin tärkeä asentaa samaan aikaan Google Analyticsin kanssa sivuston julkaisun yhteydessä myös toinen Googlen tarjoama palikka paikoilleen. Tämä työkalu kulkee nimellä Google Search Console.

Google Search Consolea tituleerataan myös nimityksellä Google Webmaster Tools. Sen avulla on mahdollista tehdä erilaisia hakukonelöydettävyyteen positiivisesti vaikuttavia sisältömarkkinointi toimenpiteitä, kuten sivustokarttojen lähettäminen hakukonerobotteja varten.

Kuva: Google Search Console – aloitussivu

Lisäksi palvelu näyttää mm. sivustosi vastaanottamia klikkauksia ja antaa sinulle mahdollisuuden estää hakukonerobotteja levittämästä virtuaalisia lonkeroitaan joidenkin tarkkaan varjeltujen salaisten alasivujen pariin.

Google Search Console toimii saumattomasti yhteen Google Analyticsin kanssa. Nämä kaksi antavat sinulle parhaimmat mahdolliset, ilmaiset työkalut laajaan tietojen keräämiseen, optimointiin – ja sitä kautta analysointiin.

Ota siis nämä kaksi palvelua käyttöön heti alkuun ja jätä ne sen jälkeen keräämään arvokasta tietoa sivustosi liikenteestä myöhempää hyödyntämistä varten.

c. Sivuston nopeuttaminen

Käymme tämän artikkelin päätteeksi vielä läpi muutaman tärkeän seikan laadukkaan sisällöintuottamisen leviävyyden varmistamiseksi. Sivuston on nimittäin tärkeä toimia mahdollisimman nopeasti, jotta vierailijat pystyvät omaksumaan tarjoamaasi korkealaatuista sisältöä mahdollisimman helposti ja vaivattomasti.

Mikäli sivusto, ja sen pyörittämiseen suurelta osin vaikuttava palvelin eivät toimi tarpeeksi nopeasti, vierailijat joko napsauttavat selaimensa takaisin – painiketta loputtomalta tuntuvien sivun lataamiseen kestävien sekuntien aikana – tai yksinkertaisesti sulkevat ikkunan.

Nämä molemmat sisältömarkkinointi toimenpiteet vaikuttavat negatiivisesti sivustosi kokonaishakukonenäkyvyyteen.

Tämän vuoksi on tärkeä kiinnittää huomiota myös kotisivuston nopeuteen siltä osin, kun työkalupakki vain antaa varaa.

Sivuston nopeuden mittaamiseen löytyy muutama hyvin toimiva palvelu.

Kyllä, arvasit oikein! Google tarjoaa myös tähän oman ratkaisunsa Page Speed – sivuston myötä. On kuitenkin tärkeää hyödyntää Googlen tarjoaman palvelun ohella myös muutamaa muuta lähdettä kokonaiskuvan ja -nopeuden varmistamiseksi:

– GTmetrix

– Pingdom Website Speed Test

WordPress – alustalla pyöriville sivustoille löytyy myös hyviä lisäosia asennettavaksi sivuston nopeuttamiseen.

Muutama varoituksen sana…

Koska olen hehkuttanut WordPress – lisäosia varauksettomasti tähän asti, lienee aiheellista nostaa myös eräs päinvastainen seikka esiin varsinkin sivuston nopeuttamisesta keskusteltaessa. Vaikka lisäosat tuovat lähes poikkeuksetta pelkkää hyvää ja helpotusta kotisivuston pyörittämiseen, liika on ehdottomasti liikaa niiden käytön osalta.

Kuva: GTmetrix – sivusto

Nimittäin, jos lisäosien määrä kasvaa suuruusluokaltaan muutaman kymmenen kappaleen kokoiseksi, ne alkavat hidastamaan sivuston lataamisaikaa. Samalla sivujen toimivuus kärsii merkittävästi nopeuden osalta. Tämän vuoksi on tärkeää löytää konsensus sivuston toiminnan kannalta tärkeiden lisäosien hyödyntämisen ja kotisivujen nopeutta hidastavien vähemmän tärkeiden työkalujen suhteen.

Normaalissa tapauksessa lisäosien määrä pysyy usein hallittavassa toisen kymmenen puolella olevassa määrässä. Tällöin niiden vaikutus sivuston lataamisaikaan ei välttämättä ole vielä suuri.

Silloin kuin palikoiden määrä alkaa lähestymään kahtakymmentä – ja jopa ylittämään sen, varoituskellojen on hyvä alkaa kilisemään.

Oikeaa vastausta lisäosien tarkkaan määrään ei kuitenkaan ole.

Aiemmin mainitut sivuston nopeudesta kertovat lähteet toimivat toki hyvinä mittareina.

Sivuston nopeuden lisäksi käytettävien lisäosien määrä altistaa sivuston erilaisille tietoturvauhkille ja toimivuusongelmille. Nämä seikat eivät tosin sisälly tämän artikkelin kävijöiden hankkimisteemaan. Tosin mikäli sivusto on alhaalla ja samalla pois käytöstä, yksikään tehokas liikenteen hankintakeino ei tällöin ole tarpeellinen.

Lopuksi

Kävimme tämän artikkelin puitteissa läpi siis laadukasta sisällöntuottamista muutamien erilaisten mutta välttämättömien sisältömarkkinointi toimenpiteiden muodossa. Näihin sisältömarkkinointi seikkoihin kuuluvat lisäarvon luominen, tekniset seikat ja datan kerääminen sekä sivuston toiminta.

Suosittelen sinua hyödyntämään seuraavaa tekstinpätkää kirjoittaessasi näitä tämän artikkelin vinkkejä saadaksesi tuotettua mahdollisimman laadukasta sisältömarkkinointi sisältöä lukijoillesi!

Mikäli haluat saada räätälöityjä ratkaisuja oman yrittäjyyden tarpeisiin, voit varata kanssani ajan maksuttomaan kartoituspalaveriin Ajanvaraus-sivulla. Palaverin tarkoituksena on käydä läpi sekä digimarkkinoinnin että kiinnostavan sisältömarkkinoinnin kokonaiskuvaa juuri sinun toimintaasi soveltuvalla tavalla.

Tarinaa pukkaa

Viimeisimmät blogiartikkelit

upeasti menestyvä myyntisuppilo
perinteiset kotisivut liidimagneetiksi
Avainsanat:

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät on merkitty *-merkillä