fbpx
LOADING

Opi kolme elintärkeää pointtia silmäpareja liukuhihnalta tuottavan sisällön luomiseksi

Opi kolme elintärkeää pointtia silmäpareja liukuhihnalta tuottavan sisällön luomiseksi

by Mikko kesäkuu 18, 2018
Sisällöntuotanto

Ihmisiä kiinnostavan sisällöntuotantoon sisältyy olennaisena osana muutamia onnistumisen kannalta tärkeitä seikkoja. Nämä asiat on syytä ottaa huomioon, mikäli haluat sisältösi keräävän kiinnostuneita silmäpareja ympärilleen.

Tässä artikkelissa läpikäytävät kolme teemaa sopivat samalla oikeastaan minkälaiseen sisällöntuotantoon tahansa – oli kyseessä sitten yleisösi tiivisti mukaansa tempaava Powerpoint – esitys tai viraaliksi leviävän blogiartikkelin työstäminen.

Kolme kuntoon laitettavaa perusasiaa ihmisiä kiinnostavan sisällöntuotannon osalta ovat:

1. Koukku

2. Otsikko

3. Runko

Ennen kuin lähdetään tutkimaan tarkemmin näitä kolmea eri sisällöntuotannon tekijää, on tärkeä mainita heti alkuun yksi iso teema. Tämä teema yhdistää kaikkia edellä mainittuja kolmea pointtia. Teema on aiheeltaan ihmisten tunteisiin vetoavien tarinoiden kertominen ja jakaminen.

Jokainen näistä kolmesta seikasta vaatii menestyäkseen ja lukijoita kiinnostaakseen taustatuekseen monia erilaisia tarinoita. Tarinoiden olisi suotavaa liittyä omaan elämään parhaimmassa mahdollisessa tapauksessa. Tällöin niiden tehokkuus on korkeimmalla tasolla ja ihmisten on helpointa päästä käsiksi juuri sinun elämääsi ja sen tapahtumiin.

Jos sopivia tarinoita ei oikein tahdo omasta elämästä löytyä, voi niitä myös niitä lainata muilta ihmisiltä – jopa tuntemattomiltakin.

Aloitetaan näiden kolmen ihmisiä kiinnostavan sisällön luomiseen liittyvien pointtien purkaminen koukkuun tutustumisella.

Mitä koukku oikeastaan tarkoittaa?

KoukkuKoukku on se seikka, joka saa ihmisen ylipäätään kuluttamaan tuottamasi sisällön. Se on se iso lupaus tai teema, joka on tärkeää tuoda ilmi heti otsakkeessa.

Koukun pitää olla niin sanotusti seksikäs. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että se ei saa yksinkertaisesti olla hajuton, väritön ja mauton – eli suomeksi sanottuna tylsä.

Asian hahmottaa ehkä parhaiten esimerkki sekä tehokkaasti toimivasta, lukijoita puoleensa imevästä että vastaavasti pelkkää heinäsirkkojen sirinää tuottavasta tylsästä koukusta.

Kansipoika Koukku (tylsä):

Miten saada ihmiset kiinnostumaan tuottamastasi sisällöstä

Kapteeni Koukku (kiinnostava):

Hyödynnä näitä kolmea elintärkeää tekijää silmäpareja liukuhihnalta tuottavan sisällön luomisen oppimiseksi

Koukun sisältävä otsikko

OtsikkoToisena isona teemana katselukertoja tiiviisti keräävän sisällöntuotannon osalta on siis otsikko. Kuten ensimmäisen pointin aikana hyvin ilmi kävikin, otsikon on hyvä sisältää mahtipontinen koukku.

Otsikko ei siis saa olla tylsä vaan sen pitää valloittaa ihmisten huomio. Sen pitää suorastaan imeä lukija pauloihinsa – ja samalla jäädä parhaimmassa mahdollisessa tapauksessa ihmisten mieliin ikuisiksi ajoiksi.

Otsake määrittelee hyvin pitkälti sen, jatkaako henkilö ylipäätään sisällön pariin. Tämän vuoksi sen sisältämä koukku on ensiarvoisen tärkeä koko onnistumisen kannalta.

Tylppä otsikko:

Koukku, otsikko ja runko suurena osana ihmisiä kiinnostavan sisällön tuottamisessa

Terävä otsake:

Opi kolme elintärkeää pointtia silmäpareja liukuhihnalta tuottavan sisällön luomisen takaa

Kuten alkuun mainitsin, tarinat on hyvä väylä ihmisten mieliin ja tunteisiin pääsemiseksi. Tarinat otetaan mukaan rungon tarkastelussa seuraavan pointin yhteydessä.

Sisällöntuotannon kehyksenä toimiva runko

Runko

Loistavasti etukäteen valmisteltu runko on kolmas iso tekijä onnistuneen sisällönluonnin taustalla. Rungon avulla sinun on mahdollista kertoa sanomaa oman aiheesi ympäriltä jopa useiden tuhansien sanojen avulla niin halutessasi. Samalla osoitat asiantuntijuutesi oman teemasi osalta.

”Runko on pelastuksesi” -Brendon Burchard

Hyvin tehty runko mahdollistaa myös erilaisten useiden tuntien mittaisten esitysten pitämisen. Runkoa pitää hyödyntää kaikissa mahdollisissa sisältöä tuotettavissa yhteyksissä aina myyntiennätyksiä rikkovan kirjan kirjoittamisesta intensiivisten puhe-esitysten pitämiseen.

Runko tarjoilee kaiken otsikon lupaamat seikat. Se sisältää lupausten täyttämisen ohella monia ihmisten tunteisiin vetoavia tarinoita. Runkoon kuuluvat olennaisena osana seuraavat osiot:

– Otsikko

– Alaotsikko

– Kappale

– Sisältö

Tarinat ovat lopulta se seikka, joiden avulla ihmiset pidetään tiiviisti mukana sisällön loppuun asti.

Koukku, otsikko ja runko ovat ne tekijät, jotka jäsentävät eri tarinat selkeästi soljuvaan kokonaisuuteen. Tämän kokonaisuuden pitäisi parhaimmassa tapauksessa päättyä jonkinlaiseen toimintakehotukseen eli tarjoukseen.

Lopuksi

Kävimme tämän artikkelin puitteissa kolme eri pointtia ihmisiä voimakkaasti kiinnostavan sisällön tuottamiseksi. Nämä teemat olivat siis koukku, otsikko ja runko.

Koukku tarjoilee ison lupauksen tulevasta sisällöstä. Otsikko puolestaan johdattaa ihmiset sisällön pariin, joka on rakennettu rungon perusteella. Runko siis täyttää otsikon lupaaman koukun odotukset.

Muista siis hyödyntää näitä teemoja myös oman sisältösi luomisen yhteydessä. Mikäli tarvitset sparrausta ja ajatuksia asian osalta, niin ole vain yhteydessä sivustolta löytyvien yhteydenottomenetelmien avulla!

Tarinaa pukkaa

Viimeisimmät blogiartikkelit

Konsultointi
Liiketoiminnan kehittäminen
sähköpostimarkkinointi

Related Articles

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *