fbpx
LOADING

Tutustu sähköpostimarkkinoinnin perusteihin – Osa 2/2: Päivittäinen lähetystoiminta

Tutustu sähköpostimarkkinoinnin perusteihin – Osa 2/2: Päivittäinen lähetystoiminta

by Mikko joulukuu 14, 2018
Sähköpostimarkkinointi päivittäinen lähetystoiminta

Tehokkaan ja toimivan sähköpostimarkkinoinnin toinen osa koostuu päivittäisestä lähetystoiminnasta. Mikäli et ole vielä tutustunut aiemmin julkaisemaani artikkeliin sähköpostimarkkinoinnin ensimmäisestä puolikkaasta automaattivastaajasarjan osalta, suosittelen tsekkaamaan sen ensin täältä – ja palaamaan sitten tämän artikkelin pariin.

Lukuaika: 3 minuuttia

Päivittäinen sähköpostilähetystoiminta koostuu siis terminsä mukaisesti päivittäin lähetettävistä sähköposteista. Toki joka toinen päivä – tai vaikkapa muutaman kerran viikossa lähetettävä tahti on riittävä, kunhan vauhti on säännöllinen ja sisältö sähköpostilistaa innostava.

Tässä vaiheessa saatat ajatella muutamia eri seikkoja päivittäin lähetettävien sähköpostiviestien osalta:

– Mitä oikein voin kirjoittaa joka päivä lähetettäviin sähköpostiviesteihin?

– Kiinnostaako kohdeyleisöäni avata ja lukea päivittäin ilmestyviä viestejä?

Ensimmäiseen kysymykseen vastaaminen on helppoa – mutta toteuttaminen haastavaa ilman sen suunnitelmallista ajattelemista:

Kirjoita oman päiväsi tapahtumista.

Voit käyttää apuna oman päiväsi kuvailuun alla olevaa kolmen eri teeman tyylisapluunaa.

daily seinfeldJaksotyyli

– Mitä tänään tapahtui

– Tarinoihin perustuvat opetukset

– Kiistanalainen tyyli

Opettava tyyli

– Tarkistuslistat

– Kysymykset & vastaukset

– Miten, missä ja miksi

– Useimmin kysytyt kysymykset

Innoittava tyyli

– Ideat

– Inspiraatio

– Valaiseva / ajatuksia tuova

– Nykytilannetta / -uskomuksia haastava

Jos olet joskus katsonut telkkarista amerikkalaista tv-sarjaa nimeltä Seinfeld, saatat löytää näistä yllä olevista tyyleistä samankaltaisuuksia kyseisen sarjan kanssa. Seinfeldin sisältö nimittäin perustuu hyvin pitkälti sarjan luojan ja päänäyttelijän jokapäiväiseen elämään.

Jaksot eivät sisällä juurikaan mitään elämää mullistavampaa juonta vaan eri seikat ja asiat tapahtuvat päänäyttelijän arkeen kuuluvista ihmisistä, työstä ja sattumuksista – toki huumorin sävyttämänä.

Voit siis käyttää apunasi tätä samaa periaatetta Seinfeld – tv-sarjan tapaan tyylisapluunoiden ohella. Näiden lisäksi voit napata talteen omat esimerkkiviestini päivittäisen lähetystoiminnan lisäksi myös automaattivastaajasarjaviestien osalta saadaksesi sähköpostimarkkinoinnin mallikkaasti käyntiin heti kättelyssä.

Toinen kysymys oli se, että kiinnostaako kohdeyleisöä lukea päivittäin lähetettäviä sähköpostiviestejä.

myynnin kehittäminen

Vastaus on kyllä – mikäli viestit on kirjoitettu ykköskohdassa läpikäytyjen mallien ja tyylien mukaisesti.

Toki tietty prosentuaalinen osuus sähköpostilistalaisista jättää lähettämäsi viestit joka tapauksessa lukematta. Kuten mikä tahansa markkinointitoimenpide, myös sähköpostimarkkinointi on numeroiden ja prosenttien kanssa pelaamista.

Voit kuitenkin vaikuttaa avaamis- ja sitouttamislukuihin positiivisesti tuottamalla 90% viihdyttävää sisältöä – ja vain 10% tuhtia faktaa sisältävillä viesteillä.

Yksi seikka on tärkeä mainita tässä kohtaa viihdyttävää sisältöä painottaessani.

Jokaisen kirjoittamasi sähköpostiviestin tulee sisältää toimintakehotus. Tämä toimintakehotus voi olla esimerkiksi johdatus viestin lopussa olevan linkin napsauttamiseksi lisätietojen hankintaa varten. Linkin klikkaaminen voi siis johtaa vaikkapa johonkin tiettyyn laskeutumissivuun, jonka kautta myyt jotain teemaan liittyvää ja suurta lisäarvoa tuottavaa tuotetta.

Liiketoiminnat perustuvat pohjimmiltaan kuitenkin lisäarvon tuottamiseen rahan ansaitsemista vastaan, joten sähköpostiviestien lähettäminen täytyy pohjautua tähän samaan periaatteeseen. Tämä kiertokulku antaa samalla sinulle mahdollisuuden palvella kohdeyleisöäsi yhä paremmin ja paremmin.

Lopuksi

Tämä artikkeli keskittyi päivittäisen sähköpostilähetystoiminnan taustalla oleviin ajatuksiin. Nämä ajatukset sisälsivät teemoja siitä, mitä näihin parhaimmissa tapauksissa joka päivä sähköpostilistalle lähetettäviin viesteihin oikein voisi kirjoittaa. Lisäksi pohdimme aavistuksen verran myös sitä, jaksavatko ihmiset avata lähettämiäsi viestejä päivä toisensa jälkeen.

Mikäli haluat saada avustusta ja esimerkkejä näiden kysymysten kattavampaan ratkaisemiseen, niin käy vain nappaamassa talteen malliviestit sekä aiemmassa artikkelissa läpikäydyn automaattivastaajasarjan osalta kuin myös tässä tekstissä keskustellun päivittäisen lähetystoiminnan suhteen täältä!

Jos puolestaan haluat saada oman sähköpostien kirjoitustaidon rullaamaan räätälöidysti juuri oman yrityksen toimintaan sopivaksi, varaa kanssani aika maksuttomaan strategiapalaveriin. Palaverin tarkoituksena on keskustella parhaista mahdollisista nettimarkkinointiratkaisuista liiketoiminnan maksimoimiseksi.

Tarinaa pukkaa

Viimeisimmät blogiartikkelit

upeasti menestyvä myyntisuppilo
perinteiset kotisivut liidimagneetiksi

Related Articles

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *