fbpx
LOADING

Penkkihiomakone pitää muut työkalut kunnossa

Penkkihiomakone pitää muut työkalut kunnossa

by Mikko 05 lokakuun, 2022

Penkkihiomakone on työkalu, joka pitäisi löytyä jokaiselta oman elämänsä nikkarilta, jos haluaa pitää työkalunsa terävinä. Penkkihiomakone on siis monikäyttöinen ja erittäin tarpeellinen työkalu sellaiselle henkilölle, joka käyttää työkaluja, jotka vaativat teroitusta. Useimmat penkkihiomakoneet sopivat sekä ammattilaisten, että kotikäyttöön. Oikein käytettynä penkkihiomakoneella pystyy teroittamaan esimerkiksi käytössä olleet veitset, kirveet, sakset, ruohonleikkurin terät sekä taltat uudenveroisiksi. On hauska huomata, että miten paljon teroitettavia työkaluja ilmaantuukaan, kun niitä alkaa teroittamaan. Osaa työkaluista ei ole edes tullut ajatelleeksi, että nekin täytyisi joskus teroittaa. Penkkihiomakoneella saa myös hiottua viimeistelyä vaille olevat puiset ja metalliset esineet kätevästi. Penkkihiontakone on siis kätevä työkalu myös ihan tavalliselle omakotitaloasujalle, jonka tarvitsee teroittaa tai hioa milloin mitäkin. Penkkihiomakoneella saa helposti poistettua myös ruostetta sieltä, minne se ei kuulu. Erilaisia malleja on markkinoilla paljon ja lisäksi penkkihiomakoneeseen tarvitsee hankkia hiomakivet, teräsharjat sekä kiillotuslaikan. Laikkoja saattaa tarvita erilaisia karheampaan rouhintaan ja hienompaan viimeistelyyn. Lisäosia saa hankittua helposti omiin tarpeisiin sopiviksi. Käyttökokemus opettaa, että mitkä lisäosat ovat tarpeellisia.

Turvallinen penkkihiomakoneen käyttö

Penkkihiomakone on turvallinen käyttää, mutta suojalasien käyttö kannattaa aina. Useimmissa penkkihiomakoneissa on suojakuoret, jotka estävät kipinöiden sinkoilun ja muutenkin suojaavat koneen käyttäjää, mutta suojalasit tuovat tarvittavan lisän ja riskiä on turha ottaa. Koneen käydessä olisi hyvä käyttää aina suojalaseja, korvatulppia, käsineitä ja pölysuojainta. Terveysongelmat eivät ole koskaan kivoja ja nämä turvavälineet auttavat välttämään niitä. Penkkihiomakoneen ainut huono puoli on se, että teroitettavat työkalut saattavat kuumentua liikaa ja varomaton käsittely pilaa ne. Vesihiomakone on parempi vaihtoehto, jos pelkää ylikuumenemista tai muuten haluaa teroittaa varovaisemmin. Säännöllinen huolto on myös tärkeää, jotta penkkihiomakoneen käyttö on jatkossakin turvallista ja ennen kaikkea tehokasta. Kukaan ei tykkää turhasta työstä tai työkalujen rikkoutumisesta teroittumisen sijaan. Hyvä vinkki on aina tarkastaa kivi ja hiomakone vaurioiden varalta ennen käyttöä ja ottaa huomioon.

Kaiken kaikkiaan penkkihiomakone on monipuolinen ja käytännöllinen työkalu, joka maksaa itsensä takaisin pitämällä muut kodin, työpaikan ja harrastusten työkalut kunnossa. Penkkihiomakone pidentää muiden työkalujen käyttöikää ja parantaa tehokkuutta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *