fbpx
LOADING

Löydä tämän hetken paras tyyli liiketoiminnan maksimoivan myyntisuppilosivuston valmistamiseen

Löydä tämän hetken paras tyyli liiketoiminnan maksimoivan myyntisuppilosivuston valmistamiseen

by Mikko lokakuu 31, 2018

Myyntisuppilosivuston valmistaminen on yksi parhaimman tuoton sijoitetulle pääomalle antava elementti koko liiketoiminnan pyörittämisen saralla. Myyntisuppilot sopivat käytännössä jokaiselle ja minkälaiselle liiketoimintamallille sekä yritykselle tahansa.

Lukuaika: 7 minuuttia

Käymme tämän artikkelin myötä läpi kaksi erittäin tehokasta ja saumattomasti toimivaa tapaa valmistaa myyntisuppiloprosessi omalle yritykselle. Nämä kaksi tapaa eroavat toisistaan siten, että ensin käsiteltävä – ja kattavampi tapa, vaatii useampia osasia ja palasia yhteen toimiakseen mahdollisimman jouhevasti. Samalla se on kuitenkin huomattavasti jälkimmäistä edullisempi vaihtoehto.

Artikkelin lopuksi näytettävä toinen tapa on puolestaan jonkin verran ensimmäistä tyyliä yksinkertaisempi – ja vaivattomampi, mutta vaatii siis edellistä valmistusmenetelmää enemmän pääomaa käytettäväksi kuukausi toisensa perään. Lisäksi, oma kontrolli luovutetaan melko lailla täysin työkalun harteille – joka voi olla tapauksesta riippuen joko hyvä tai huono asia.

Aloitetaan tämän alustuksen myötä liiketoiminnan maksimoivan myyntisuppilon konkreettinen valmistaminen ensiksi sillä tavoin, jolla itse rakennan myyntisuppiloni tällä hetkellä. Paloittelen valmistusprosessin yksinkertaisiksi askelmiksi sekä vaivattoman seuraamisen että käytännön valmistamisen helpottamiseksi.

1. Sisällönhallintajärjestelmä

Olen valmistanut kotisivuja WordPress-julkaisujärjestelmän avulla jo vuodesta 2008 alkaen. Olin tämän vuoksi hyvin kiitollinen siitä, että myyntisuppilosivuston vaatimia osasia on pikkuhiljaa koodattu myös tälle yhdelle internetin suosituimmista kotisivujen valmistamisalustalle.

Jopa 30% kaikista netistä löytyvistä sivustoista on valmistettu WordPressin avulla!

Lisäksi WordPress mahdollistaa myyntisuppiloon asetettavien tuotteiden myymisen ja maksujen vastaanottamisen Woocommerce-verkkokauppa-alustan myötä. Woocommerce on siis yksi WordPressille koodatuista tuhansista lisäosista, joka asennetaan WordPressin lisäosat – kappaletta läpikäydessämme.

Eli suosittelen valitsemaan käytettäväksi julkaisujärjestelmäksi helppokäyttöisen ja maksuttoman WordPress-palvelun.

2. Webhotelli eli palvelin

WordPressin asentaminen vaatii kaverikseen webhotellin eli palvelimen, johon itse WordPress ladataan. Palvelin siis varmistaa sen, että kotisivusto näkyy kaikille muille ihmisille netissä. Käytettävä palvelin kannattaa valita huolella, sillä se vaikuttaa suuresti mm. sivuston nopeuteen ja sitä kautta käyttäjäkokemukseen.

Käytän itse tällä hetkellä amerikkalaista Inmotion Hosting – palvelinta lähinnä siksi, koska pystyn heidän ns. jälleenmyyntipaketin avulla palvelemaan kaikkia vuosien varrella Webbipiste-yritykseni avulla haalimiani kotisivuasiakkaita vaivattomasti ja kustannustehokkaasti yhden palvelintarjoajan kautta.

Suosittelen yleisesti ottaen muille ihmisille toista jenkkiä palvelintarjoajaksi – Bluehostia. Sen lisäksi, että heidän palvelimensa toimivat todella nopeasti ja jouhevasti, he jakavat myös suosittelijoiden linkkien kautta rekisteröityneille uusille käyttäjilleen auliisti tarjoushintoja.

Tämä vaikuttaisi win-win – tilanteelta kaikille osapuolille, eikö vain?

Eli jos nappaat palvelun tämän linkin kautta, sinä saat itsellesi yhden markkinoiden parhaimmista webhotellipalveluista loistohintaan – ja minä puolestaan pienehkön komission johdateltuani heille uuden asiakkaan.

Bluehost-palvelimen saa käyttöönsä erittäin kustannustehokkaasti vain muutaman euron ($3.95) kuukausittaisesta hinnasta lähtien tämän artikkelin sisältämien linkkien kautta (norm. $7.95/kk).

Toki ulkomaisten palvelintarjoajien ohella valittavaksi löytyy myös kotimaisia webhotelleja. Nämä vaihtoehdot nousevat tärkeämmiksi siinä kohtaa, jos oma liiketoimintasi keskittyy pelkästään Suomen markkinoille. Yleisellä tasolla puhuttaessa kotimaisten tarjoajien hinnat ovat jonkin verran korkeammat ulkomaalaisiin kilpailijoihin verrattuna.

Tämän lisäksi myös aiemmin vaakakuppia Suomen suuntaan kallistanut palvelimen toimivuuden nopeus on menettänyt merkitystään entisestään erilaisten CDN-palvelujen (Content Delivery Network) myötä.

CDN-palvelujen tarkoituksena on siis valita sivuston vieralijalle häntä lähinnä oleva palvelin sivuston latautumisen nopeuttamiseksi.

Summa summarum, jos siis valitset ulkomaalaisen palvelintarjoajan, kuten Bluehostin, suosittelen asentamaan samalla esimerkiksi Cloudflare CDN-palvelun. Cloudflare toimii myös saumattomasti yhteen WordPress-julkaisujärjestelmän kanssa neloskohdassa läpikäytävien lisäosien avulla.

3. WordPress-teeman valinta

Koska tarkoituksenamme on valmistaa tehokkaasti liidejä keräävä myyntisuppilosivusto perinteisen geneerisemmän kotisivuston sijaan, isoksi pointiksi WordPress-teeman valitsemisessa esille nousee laskeutumisivun vaivaton valmistaminen.

Laskeutumissivu on siis sellainen yksinkertainen kotisivu, johon ohjaamme vierailijan mainoksen kautta suorittamaan jonkin simppelin toimintakehotteen, kuten sähköpostiosoitteen antamisen vastustamatonta tarjousta (syöttiä) vastaan.

Laskeutumissivumalli

Sivulla ei tarvitse olla käytännössä muita elementtejä, kuin koukun sisältämä otsikko, kuva tai video – sekä sähköpostin nappaamiseen vaadittava lomake.

Käytän itse hyvin usein joko OptimizePress tai Thrive Architect – palveluita tehokkaasti toimivien, tyylikkäiden ja hyvin konvertoivien – mutta helposti valmistettavien myyntisuppilosivujen valmistamiseen. Tällöin jokainen myyntisuppilosivu on myös varmasti samantyylinen arvoportaikon jokaisella askelmalla.

OptimizePressin hinta on kertaluontoinen 190€ ($197).

ThriveArchitect kustantaa puolestaan vajaat 30€ ($30) kuukaudessa tai reilun 200 euron ($228) verran kerran vuodessa maksettaessa.

4. WordPress-lisäosat (TÄRKEÄ osio)

Kun WordPress-teema laskeutumissivun valmistamista varten on valittuna, seuraavaksi vuorossa on koko myyntisuppiloprosessin toimivuuden kannalta elintärkeiden lisäosien asentaminen.

Aivan ensiksi on jo ensimmäisessä kappaleessa mainitun Woocommerce – verkkokauppalisäosan asentaminen. Kuten sanottua, Woocommerce ylipäätään mahdollistaa koko verkkomyynnin tekemisen.

Vasta tämän jälkeen asennamme myyntisuppiloprosessin käytännön toiminnallisuudet tuovat palikat.

Handsome Checkout – lisäosa

Ensimmäisenä tärkeänä osasena WordPress-myyntisuppiloa on Woocurven tuottama Handsome Checkout. Se mahdollistaa Woocommercen tarjoaman oletuskassaa tehokkaammin liidejä asiakkaiksi konvertoiman kassan käyttämisen. Lisäksi Handsome Checkout mahdollistaa ensimmäisen lisämyynnin tekemisen päätuotteen myynnin ohella ns. tilaustöyssyä (engl. order bump) hyväksikäyttäen – ilman että pankkikortin numeroita tarvitsee uudestaan näpytellä kassalla.

Handsome Checkout kustantaa noin 7€ ($8) kuukaudessa yhdelle sivulle asennettuna.

Handsome Checkoutin maksimaalinen käyttäminen vaatii siis yhteensä kaksi tuotetta: päätuotteen ja siihen tiiviisti liittyvän edullisemman oheistuotteen. Esimerkkinä voisi mainita vaikka kirjan myynnin 37€ hintaan ja äänikirjan tarjoamisen 17€ erikoistarjouksena tilaustöyssynä.

Handsome Checkoutin tilaustöyssy

Jos Woocommerce – verkkokauppa on ollut jo aiemmin käytössä sillä sivustolla, johon Handsome Checkout asennetaan, lisäosan käyttämät tuotteet on tärkeä asentaa erillisinä tuotteina pelkästään tätä käyttöä varten. Otsikko, hinta ja uniikki SKU (Stock Keeping Unit, tuotetunnistuskoodi) riittävät tuotetiedoiksi.

Kun Handsome Checkout on onnistuneesti otettu käyttöön, seuraavana vuorossa on toisen myyntisuppiloprosessin tehokkuutta eksponentiaalisesti lisäävä lisäosa – Woocurven 1 Click Upsells.

Tämä palikka mahdollistaa onnistuneen päätuotteen (ja mahdollisen oheistuotteen) ostamisen jälkeen lisämyyntien tekemisen mahtavasti konvertoivien toiminnallisuuksien myötä. 1 Click Upsells keskustelee Handsome Checkout – lisäosan avulla saumattomasti yhteen. Tällöin on mahdollista myydä päätuotteeseen relevantisti liittyviä välituotteita samalla ostokerralla ilman, että ostajan tarvitsee tässäkään vaiheessa kirjoittaa pankkikortin loputtomalta tuntuvaa numerolitanniaa uudestaan.

Näin myyntisuppiloprosessi tarjoaa ostajalleen vaivattoman ostokokemuksen ja nostaa samalla konversioprosenttia merkittävästi. Toki tuotteiden hinnoittelun ja tarjoaman lisäarvon täytyy korreloida oikeassa suhteessa myyntisuppilon ja arvoportaikon edetessä vastustamattoman tarjouksen periaatteiden mukaisesti – sekä esittää kaikki edellä mainittu myyvän sisällön tuottamisen ohjenuoria seuraten.

1 Click Upsells – lisäosan avulla uusia upsell- ja downsale – ostomahdollisuuksia voi tarjota niin monta kertaa kuin vain ”uskaltaa”. Yleisesti ottaen kahden myöntävän ja kieltävän vastauksen jälkeen asiakkaan ostohermot alkavat olla koetuksella suuntaan jos toiseen.

 

1 Click Upsells – lisämyyntisivu

1 Click Upsells – lisäosan hinta on reilu 30€ ($37) kuukaudessa tai reilun 300€ ($325, $25/kk) verran kertaeränä maksettuna per vuosi.

5. Maksutavat

Vaikka Woocommerce tukee lähestulkoon kaikkia olemassa olevia kotimaisia maksutapoja, myyntisuppiloprosessin toimintaa tehostavat, edellisessä kappaleessa kattavasti läpikäydyt Handsome Checkout ja 1 Click Upsells – lisäosat rajoittavat hyödynnettävien maksutapojen kavalkaadia käytännössä vain kahteen: pankkikortteja hyödyntävään kansainväliseen maksutapatarjoajaan, Suomeenkin osittain lokalisoituun Stripeen sekä kaikkien varmasti hyvin tietämään rahanvälittämisen jättiläiseen PayPaliin.

Lisäosat eivät ole vielä toistaiseksi saaneet tukea suomalaisten pankkien käyttämiin verkkopankkitunnuksiin. Lähitulevaisuudessa tilanne voi varmasti olla toinen. Maksaminen Suomessa on kuitenkin kansainvälistymässä kovaa vauhtia myös pankkikorteilla maksamisen suuntaan pelkän verkkopankin sijasta.

Suosittelen ottamaan käyttöön molemmat vaihtoehdot Stripen ja PayPalin suhteen maksujen toteuttamiseen, joka varmistaa konversioprosentin pysyvän korkeammalla tasolla.

6. Sähköpostimarkkinointityökalu

Sähköpostimarkkinointia varten valittava työkalu on myyntisuppilon toimivuuteen vaikuttavien Woocurven valmistamien lisäosien ohella yksi tärkeimmistä palasista koko liiketoiminnan maksimoimiseen tähtäävän myyntisuppiloprosessin takana.

Sähköpostimarkkinointi mahdollistaa ensimmäisessä kappaleessa ripeästi mainitun makrotason myyntisuppilon hyödyntämisen. Pähkinänkuoressa kiteytettynä, mikromyyntisuppilo on asiakkaan kokema ensimmäinen myyntisuppiloprosessi heti syöttiä vastaan annetun sähköpostiosoitteen jälkeen. Makromyyntisuppilo on puolestaan sähköpostitse toteutettava isomman kokonaiskuvan myyntisuppiloprosessi.

Sähköpostitse toteutettava makromyyntisuppiloprosessi voi toki hyödyntää samoja tuotteita kuin mikromyyntisuppilokin. Sähköpostimarkkinointi pääsee kuitenkin parhaimpiin tuloksiin ja saavuttaa korkeamman sijoitetun pääoman tuoton hieman arvokkaampien tuotteiden osalta (vrt. mikromyyntisuppilo kymmeniä euroja ja makromyyntisuppilo satoja euroja).

Ennen kuin valitsemme sähköpostimarkkinointiin käytettävän työkalun, on tärkeä mainita muutama tärkeä tähän markkinointimuotoon vaikuttava seikka. Ensinnäkin sähköpostimarkkinointityökalun pitää tarjota mahdollisuus automaattivastaajan hyödyntämiseen.

Automaattivastaaja mahdollistaa etukäteen valmistettujen ja asetettujen viestien näyttämisen syötin napanneelle henkilölle. Meidän täytyy tällöin valmistaa käytettävien sähköpostiviestien sisältö huolella ja kattavasti vain kertaalleen. Suosittelen lähettämään sähköpostilistalle liittyneelle henkilölle minimissään viiden päivän automaattivastaajasähköpostisarjan, jonka avulla pyritään ensin tietouttamaan liidi yrittäjästä ja yrityksestä itsestään.

Tällöin syötin napannut liidi on kaikista lämpimillään ostajaksi muuttumisen osalta.

Ensimmäisen viestin tietouttamisen jälkeen tarkoituksena on johdatella liidi neloskappaleen myyvän sisällön tuottamisen periaatteita hyödyntäen ja sopivien toimintakehotteiden avulla ottamaan askel myytävien tuotteiden pariin.

Minimissään viiden ja maksimissaan kymmenen päivän automaattisarjan jälkeen sähköpostilistalle liittynyt liidi voidaan jättää rauhaan toviksi, sillä pahin ostokiima on tässä kohtaa hävinnyt. Jatkossa on tärkeä kuitenkin lähettää ns. päivittäisen lähetystoiminnan viestejä ajankohtaisista tarjouksista, teemoista ja myyntiä edistävistä asioista myyvän sisällön kautta.

Noin 80% viesteistä pitää sisältyä jokin toimintakehotus liidin johdattelemiseksi ostajan asemaan.

GetResponse sähköpostimarkkinointi

Käytän itse sähköpostimarkkinointiin GetResponse – työkalua. GetResponse maksaa reilut 13€/kk 1000 sähköpostilistalaiseen saakka ja sisältää automaattivastaajaan ja muuhun automatisointiin vaadittavat elementit. Toinen hienosti toimiva sähköpostityökalu on Mailchimp. Se on puolestaan ilmainen 2000 listalaiseen ja 12 000 lähetettävään viestiin kuukaudessa, joten työkalu  riittää mainiosti maksuttomaan alkuunpääsemiseen.

Mikäli aloittaisin nyt uudestaan, valitsisin Mailchimpin käytettäväksi työkaluksi. Sen tuoreimmat päivitykset ja ilmaisominaisuudet tekevät siitä todella saumattoman työkalun. Kun saavutat tilanteen, jossa maksullisuus uhkaa päättyä, voit siirtää listan GetResponse – työkaluun.

Mailchimpin hinnat ovat nimittäin melko lailla korkeammat GetResponsen vastaaviin nähden.

7. Salainen ase!

Myyntisuppiloprosessin konkreettinen valmistaminen on enää yhtä salaista asetta valmis tässä vaiheessa. Vaikka emme ottaisikaan tätä hyvin yksinkertaista mutta todella konvertoivaa työkalua käyttöön, myyntisuppiloprosessi pyörisi saumattomasti myös tähän asti läpikäytyjen niksien avulla.

Tämä niin sanottu salainen ase on TYP-generaattori (engl. Thank you -page – generator).

TYP-generaattorin ohjaussivu

Suosittelen ottamaan TYP-generaattorin käyttöön, sillä se vaatii todella pienen työmäärän siihen nähden, kuinka paljon konversioprosenttia se nostaa tuoreen sähköpostilistalaisen napattua tarjoamamme syötin. TYP-generaattorin tarkoituksena on siis ohjata liidi syötin nappaamisen jälkeen muutaman tietouttavan virkkeen myötä myyntisuppilon suulle.

Näiden virkkeiden avulla liidi tietää, mitä syötin nappaamisen jälkeen on luvassa. Samalla vältytään tilanteelta, jossa liidi mahdollisesti ihmettelee myyntisuppiloprosessin avaavan tuotteen tilaamisen pariin joutumistaan.

TYP-generaattoriin syötettyjen avustavien lausahduksien jälkeen kopioitu koodi liitetään käytettävän sähköpostityökalun hyödyntämään ’Custom Thank You – page’ – kohtaan. Tällöin sähköpostityökalu hyödyntää TYP-generaattorin meille valmistamaa ohjautumissivua.

8. Vaihtoehtoinen tyyli

Tässä artikkelissa läpikäydyt lisäosat Handsome Checkout ja 1 Click Upsells tuovat lopuksi mainittavan ClickFunnels – työkalun tunnetuiksi tekemät ns. tilaustöyssyn ja yhden kerran tarjous – ominaisuudet myös siis WordPress & Woocommerce – käyttäjien saataville.

Mikäli sinulla ei ole vielä minkäänlaista sivustoa pystyssä myyntisuppilon hyödyntämiseksi – tai haluat valmistaa kokonaan uuden prosessin alusta alkaen, ClickFunnels – työkalu mahdollistaa myyntisuppilon todella vaivattoman tekemisen ns. drag & drop (suom. vedä ja päästä) – menetelmällä ilman minkäänlaisia teknisiä koodaamistaitoja.

Hyödynnä palvelun tarjoama kahden viikon maksuton kokeiluaika tämän linkin kautta päästäksesi tutustumaan palveluun ilmaiseksi.

Olen itse kallistunut myyntisuppiloprosessin valmistamisen suhteen WordPress – sisällönhallintajärjestelmän pitkäaikaisena käyttäjänä kyseisen palvelun tarjoamien tuoreiden mahdollisuuksien hyödyntämisen osalta. Lisäksi säästät selvää rahaa ClickFunnelsiin verrattuna.

Valitset sitten kumman tahansa vaihtoehdon, pienempi tai suurempi oppimiskurvi tulee vastaan joka tapauksessa.

Tämän artikkelin sisältö toki auttaa sinua taklaamaan haasteet entistä valmistautuneempana.

Myyntisuppilo on mahdollista räätälöidä minkälaiseen liiketoimintamalliin tahansa aina digitaalisten infotuotteiden myynnistä fyysisten tuotteiden verkkokaupan kautta perinteiseen kivijalkaliikkeeseen saakka.

Tarinaa pukkaa

Viimeisimmät blogiartikkelit

upeasti menestyvä myyntisuppilo
perinteiset kotisivut liidimagneetiksi

Related Articles

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lataa maksuton Myynti Vapauteen – e-kirja syöttämällä sähköpostiosoite alapuolelta löytyvään kenttään.

Myynti Vapauteen – e-kirja osoittaa kaiken tarvittavan tiedon menestyksekkään digitaalisen myyntiprosessin luomiseen yritystoiminnan kasvattamiseksi tiiviissä paketissa!

Tietosi ovat suojassa. Katso rekisteriselosteesta lisätiedot.