fbpx
LOADING

Miksi hyödyntäisin myyntisuppiloa liiketoiminnassani?

by Mikko toukokuu 29, 2018
Myyntisuppilo

Tässä artikkelissa käsittelen sitä yhtä merkittävää eroa, joka perinteisillä kotisivuilla ja myyntisuppilosivustoilla on. Aloita siis tämän artikkelin myötä tutustuminen myyntisuppiloprosessiin!

Lukuaika: 3 minuuttia

Perinteisillä kotisivuilla ja ns. myyntisuppilosivustoilla on yksi perustavanlaatuinen ja merkittävä ero:

Myyntisuppilo tekee pelkästä kotisivuston pyörittäjästä vakavasti otettavan liiketoiminnallista menestystä tavoittelevan markkinoijan.

Tällöin kotisivusto alkaakin tekemään sellaista haluttua tulosta, joka sopii juuri siihen omaan liiketoimintaan ja sen tavoitteisiin.

Myyntisuppilosivusto on käytännössä siis kotisivusto, joka hyödyntää myyntisuppiloprosessia sivujen toiminnassa.

Jos palataan hieman ajassa taaksepäin, niin pystyn ehkä kuvailemaan myyntisuppiloiden tämän hetken tilannetta aavistuksen verran selkeämmin.

Myyntisuppilot ovat käytännössä sama asia kuin kotisivustot reilu 10 vuotta takaperin.

Tuolloin kotisivujen valmistaminen oli ”se juttu”. Jos yritykselläsi ei ollut kotisivustoa, niin tipahdit hyvin nopeasti pois kehityksen kärryiltä.

Tänä päivänä myyntisuppilosivustoilla on samankaltainen merkitys. Ihmiset ovat entistä valveutuneempia siitä, mitä he kulloinkin etsivät ja millaisia ongelmia heillä on. Meidän yrittäjien tarvitseekin näin palvella heitä entistä kattavammin sekä täyttää heidän tarpeensa yhä paremmin.

”Se taho, joka käyttää eniten rahaa asiakkaan hankkimiseen, voittaa kilpajuoksun asiakkaasta” -Dan Kennedy

Ennen kotisivuston kävijät hankittiin Google AdWordsin avulla – sikäli kun haluttiin asiakkaita ja ostajia mahdollisimman nopeasti sekä tehokkaasti tuotteiden ja palveluiden pariin.

Käytimme tietyn määrän rahaa AdWordsiin, esimerkiksi 10€ päivässä, myydäksemme vaikkapa 30€ arvoista tuotetta yhden kappaleen verran päivittäin.

Tällöin teimme voittoa 20€ joka päivä. Melko hieno tilanne, eikö vain?

Liiketoimintamme oli kuitenkin täysin Google AdWordsin varassa. Tällöin pienetkin muutokset palvelun algoritmeissa ja napsautushinnoissa saattoivat kaataa koko menestyksekkäästi alkuun lähteneen bisneksen.

Tämän ongelman ratkaisemiseksi myyntisuppilo tuo pelastuksen

Lisäämme myyntisuppilon konkretisoimiseksi nimittäin ns. upsell-tuotteen ensimmäisen myyntitransaktion jälkeen. Tällöin pystymme kasvattamaan asiakkaasta saatavaa tuloa tarjoamalla hänelle korkealaatuista lisäarvoa myös ensimmäisen oston tapahduttua.

Hänelle saattaa muodostua uusi ongelma tai tarve ensimmäisen tuotteen hankkimisen jälkeen, johon auttavaisina markkinoijina haluamme tarjota ratkaisun.

Esimerkki:

Kun astelet sisään maailmankuuluun pikaruokaravintolaan McDonaldsiin, mitä sinulle tarjotaan ensimmäiseksi? Aivan, nollaravintosisältöä tarjoava hampurilainen.

Ravintolaketju saattaa päästä tasatulokseen liiketoiminnallisesti, jos he saavat myytyä sinulle pelkän Big Mac – hampurilaisen. Sanotaan, että Big Mac – hampurilainen maksaa vaikka 4.90€ (jos hinta meni aivan kankkulan kaivoon, niin en halua vastaanottaa viestejä pieleen menneestä hinnasta :).

Ravintolan ei ole kuitenkaan järkevä tyytyä tähän menestyksekästä bisnestä tehdessään.

Tässä tapauksessa he tarjoavat sinulle upsell-tuotteina ranskalaiset ja juoman, jonka he ovat pakanneet aterian muotoon. Ateria maksaa yhteensä 6.50€.

Kun astelit pikaruokaketjun ravintolaan sisään, mielessäsi oli mahdollisesti nälän tilapäiseen poisviemiseen Big Mac – hampurilaisen syöminen. Ravintola osaa kuitenkin tarjota sinulle upsell-tuotteita, joita et välttämättä tarvitse – mutta jotka kuitenkin maksavat sen verran vähän alkuperäiseen hintaan nähden ja tuovat samalla merkittävää lisäarvoa tarpeidesi täyttämiseen, jotta haluat ne valita mukaan.

Tällöin ravintola on tehnyt 4.90€ sijaan myyntiä 6.50€. Näin he ovat tehneet samasta asiakkaasta – eli sinusta – tasatuloksen sijaan voittoa 1.60€.

Näin siis toimii myyntisuppiloprosessi käytännössä lisäämällä alkuperäiseen tuotteeseen upsell-tuote tai -tuotteita.

Upsell-tuotteen pitää olla relevantti ja tuoda samalla lisäarvoa ensimmäiseen tuotteeseen nähden. Samalla se auttaa asiakkaan toisen ongelmakohtaan. Hampurilaisesimerkissä se voi juuri olla hampurilaisen syömisestä syntyneen janon tyydyttäminen ja pikkusuolaisen tarjoaminen.

Palataksemme Google AdWords esimerkkiin, pelkän 30€ tuotteen myymisen osalta, voimme tarjota asiakkaalle mahdollisuutta ostaa 20€ hintainen tuote heti ensimmäisen myynnin jälkeen.

Kaikki asiakkaat eivät tietenkään käytä tätä mahdollisuutta hyväkseen, mutta tietty prosentuaalinen osuus käyttää.

Tässä tapauksessa teetkin samasta asiakkaasta voittoa 20€ sijaan 40€. Voit samalla maksaa mainostamisesta aiempaa enemmän – ja voittaa samalla Dan Kennedyn ilmaiseman markkinointimaailman totuuden mukaisesti kilpajuoksun asiakkaasta.

Myyntisuppilo

Menestyksekkäät myyntisuppilot tuovat rahaa, perinteiset kotisivut syövät rahaa

Perinteisen liiketoiminnan pyörittämisen kanssa tuskastelevan yrityksen kotisivut voidaan muuntaa bisnestä kasvattaviksi myyntitunneleiksi lisäämällä olemassa olevaan konseptiin upsell- ja myös downsell-tuotteita toimivaksi todetun mallin mukaisesti.

Downsell-tuote eroaa upsell-tuotteesta niin, että jos asiakas jättää esimerkiksi ostamatta ensimmäisen myynnin jälkeisen upsell-tuotteen, voit tarjota hänelle jonkin ominaisuuksista riisutumman version edullisempaan hintaan. Näin voit silti kasvattaa asiakkaasta saatava myyntiä ostoprosessin aikana.

Toivottavasti olet tämän artikkelin luettuasi samaa mieltä kanssani siitä, että myyntisuppilot ovat salaisuus liiketoiminnan kasvattamiseen ja maksimoimiseen.

Myyntisuppiloita löytyy jokaiseen liiketoimintamalliin riippumatta siitä, onko sinulla kenties perinteisen kivijalkamaailman liike vai pyöritätkö verkkokauppaa netissä.

Myyntisuppilot ratkaisevat ongelmia mm:

– tuotteen myymisen osalta

– liidien keräämisen parista

– kivijalkaliiketoiminnan elvyttämiseksi

Sinullakin on mitä suurimmalla todennäköisyydellä myyntitunneli käytössä, joka hyödyntää myyntisuppiloa. Et vain välttämättä tiedä sitä!

Myyntisuppilo ei ole uusi asia bisnestä tehtäessä. Niitä on käytetty perinteisessä liiketoiminnassa jo pitkään – tiedostetusti tai tiedostamattomasti. Varsinkaan verkossa liiketoimintaa tekevät tahot eivät vain ole hyödyntäneet suppiloita tähän mennessä parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Jos haluat tietää, miten myyntisuppiloprosessia lähdetään liiketoimintasi osalta laittamaan entistä ehommaksi, jatka lukemista seuraavan artikkelin ’Arvoportaikon valmistaminen’ – parissa täältä.

Tarinaa pukkaa

Viimeisimmät blogiartikkelit

Konsultointi
Liiketoiminnan kehittäminen
sähköpostimarkkinointi

Related Articles

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *