fbpx
LOADING

Liiketoiminnan kehittäminen kolmen selkeän vinkin avulla

Liiketoiminnan kehittäminen kolmen selkeän vinkin avulla

by Mikko huhtikuu 01, 2019
Liiketoiminnan kehittäminen

Kuten varmasti hyvin tiedät, liiketoiminnan kehittäminen ei muutu parempaan suuntaan, mikäli et toteuta oppimiasi asioita käytännössä. Kukaan muu ihminen tai taho ei voi tehdä sitä puolestasi. Sinun on itse käytävä teoriassa opitut prosessit läpi. Parhaiten tämä onnistuu siis tekemällä asiat konkreettisesti.

Lukuaika: 3 minuuttia

Kävijöiden hankkiminen nettibisneksen pariin vaatii kovasti työtä. Ajan hammasta kestävään ja menestyksekkääseen liiketoimintaan ei löydy taikatemppuja tai nopeita ratkaisuja.

Jaan tässä artikkelissa kolme käytännön vinkkiä, joita seuraamalla pystyt saamaan mahdollisimman paljon irti valitsemastasi kävijöiden hankkimiskeinosta – ja liiketoiminnan kehittämisestä ylipäätään.

1. Liiketoiminnan kehittäminen – testaa, testaa ja vielä kerran testaa

liiketoiminnan kehittäminen

Yksi tärkeimmistä asioista liiketoiminnan parissa on se, että testaat tekemiäsi asioita jatkuvasti. Saamasi data ja informaatio eivät nimittäin valehtele. Ennen kuin sinulla on kylmää faktaa esimerkiksi valitsemasi markkinointikanavan toimivuudesta, et voi olla täysin varma siitä, tuottaako kyseinen väylä toimintaasi positiivista kassavirtaa vai ei?

Intuitio ja ns. näppituntuma ovat hyviä tuntemuksia alkuun pääsemisen osalta, mutta kestävä kehitys vaatii tunnemaailman sijasta paljon tietoa. Tätä saat siis testaamalla tekemiäsi seikkoja käytännössä.

Muista kuitenkin testata vain yhtä asiaa kerrallaan. Mikäli valitset testaamisen kohteeksi kaksi eri teemaa samalla kertaa, et voi olla täysin varma siitä, kumman muuttujan ansiosta tuottamasi tulokset ovat.

Yhden asian tarkastelu kerrallaan on siis ehdottoman tärkeä seikka.

Tätä kutsutaan ns. A/B – testaamiseksi

A/B – testaaminen toimii kaikessa yksinkertaisuudessaan liikenteen hankkimisen osalta niin, että ohjaat 50% kävijöistäsi laskeutumissivusto A:han ja toisen puolikkaan laskeutumissivusto B:hen yhden viikon ajan.

Sivu A eroaa sivu B:stä vain niin, että jälkimmäisellä sivustolla on käytetty erilaista otsikkotekstiä. Kaikki muut molemmilla sivuilla olevat seikat ovat täysin identtisiä. Tavoitteena on saada kävijät tilaamaan ilmainen opas sähköpostiosoitteen jättämistä vastaan.

Relevantteja ja kiinnostuneita kävijöitä täytyy ohjata tarpeeksi paljon sivuille, jotta informaation tulkitseminen on mahdollista. Tässä tapauksessa tarvitaan siis sähköpostiosoitteen jättäjiä voittajan toteamiseksi.

Kun olet ohjannut liikennettä laskeutumissivustoille yhden viikon verran, hyödynnät esimerkiksi Google Analyticsin ja sähköpostityökalun antamia tietoja. Tällöin näet selkeästi sen, kumpi vaihtoehtosivustosta A tai B tuottaa enemmän ilmaisen oppaan lataajia.

Mikäli yksi viikko ei anna tarpeeksi informaatiota tulosten tulkitsemiseen, voit pidentää aikaikkunaa tarpeen mukaan – vaikka toisella viikolla.

2. Ulkoistaminen

yrityksen kehittäminenMikäli oma aika tuppaa kulumaan laajalti bisnekseen – ja elämään liittyvien jokapäiväisten askareiden parissa, on tärkeää tunnistaa ulkoistamisen mahdollisuus.

Toisena vinkkinä jakamani ulkoistaminen tarkoittaa esimerkiksi freelancerin palkkaamista jonkin tietyn työtehtävän suorittamista varten. Tämä tehtävä voi olla sellainen, josta sinulta ei löydy kattavaa osaamista. Jos paneudut tähän asiaan sen vaatimalla teholla, voi helposti käydä niin, että tuhlaat oman arvokkaan aikasi lisäksi myös rahaa – yksinkertaisesti liikaa.

Tällöin asian ulkoistaminen jollekin teeman hallitsevalle asiantuntijalle voi olla enemmän kuin järkevää.

Ulkoistamisen ei tarvitse olla tänä päivänä edes älyttömän kallista puuhaa. Varsinkin, jos tehtävä itsessään ei vaadi suomen kielen hallitsemista, voit löytää tuhansia ja tuhansia kustannustehokkaita apureita ympäri maailman erilaisten netistä löytyvien sivustojen ja palveluiden kautta.

Esimerkiksi englanniksi toimiva Upwork.com tai suomeksi käännetty Freelancer.com – palvelu tarjoavat mahdollisuuden hankkia ulkoistusapua kymmeniin erilaisiin työtehtäviin kielen kääntämisestä ja sisällöntuottamisesta kävijöiden ja asiakkaiden hankkimiseen.

Samalla vapautat omaa aikaasi oman asiantuntijuutesi ja intohimosi pariin, joka on usein paljon taloudellista satsaamista arvokkaampaa.

Huomaa toki se seikka, että sinulla täytyy olla taloudellista budjettia hyödynnettäväksi avun palkkaamista varten työtehtävästä riippuen kymmenistä euroista satoihin euroihin.

Onko arvokkaiden liidien hankkiminen omalle bisneksellesi taloudellisen panostamisen ja ulkoistamisavun arvoista?

3. Brändäys

henkilöbrändääminenKolmas tärkeä konkreettinen liiketoiminnan kehittämiseen liittyvä tärppi on brändäys. Kuka tahansa voi nykyään luoda brändin verkossa. Brändi voi olla oma nettisivustosi, tuotteesi tai palvelusi. Ehkä näitä aavistuksen verran perinteisiä ja helpompiakin vaihtoehtoja tärkeämpi seikka on sinun oma brändisi.

Vaikka hankimmekin asiakkaita verkosta, tietokoneen näytön tai älylaitteen ruudun toisella puolella on joka tapauksessa mitä suurimmalla todennäköisyydellä aito ja hengittävä ihminen.

Ihmiset haluavat ostaa kasvottoman tuotteen sijaan toisilta ihmisiltä. He haluavat lukea tuoteselosteen sijaan tarinoita elämästä. Nämä tarinat luovat syvempää yhteyttä ostajan ja myyjän välille. Tällöin voi käydä helposti niin, että myytävä tuote tai palvelu jää jopa toissijaiseksi tekijäksi.

Me suomalaiset uskomme olevan muita kansakuntia analyyttisempaa, ns. insinööriheimoa. Asia ei kuitenkaan ole näin.

Ihan yhtä lailla meillä on syvät tunteet pelissä erilaisia, päivittäisiä ostopäätöksiä tehdessämme – joko tietoisesti tai useimmiten tiedostamattomasti.

Tällöin on erittäin tärkeä pyrkiä luomaan myös omaa henkilöbrändiään liikenteen hankkimisen yhteydessä. Se helpottaa koko prosessia merkittävästi, mikäli pystyt lyömään oman itsesi peliin prospektin intohimon vahvistamisen tai kävijän mieltä painavan ongelman ratkaisemisen yhteydessä.

Pyri siis vetoamaan kohdeyleisösi tunteisiin yhteyttä luovien tarinoiden muodossa, kun tavoitteena on liiketoiminnan kehittäminen.

Tarinaa pukkaa

Viimeisimmät blogiartikkelit

upeasti menestyvä myyntisuppilo
perinteiset kotisivut liidimagneetiksi

Related Articles

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *