Hakukoneoptimointi opas tuntemattomampaan teemaan: Linkittäminen

Hakukoneoptimointi ja linkittäminen ovat tässä artikkelissa käsiteltävät teemat. Tarkoituksena on kehittää oman sivustomme hakukoneoptimoinnin ulkopuolisia seikkoja saadaksemme kotisivut näkymään hakukoneissa mahdollisimman hyvillä sijoituksilla eri hakusanatermeillä valitun aihealueen ympäriltä.
Lukuaika: 9 minuuttia
Tämän hakukoneoptimointi opas postauksen isona kuva on niin kutsuttu linkittäminen. Tätä voi kutsua myös linkkien rakentamiseksi (engl. link building). Linkittämisen perimmäisenä tarkoituksena on saada oma kotisivusto näyttämään hakukonerobottien virtuaalisissa silmissä niin sanotulta auktoriteettisivustolta.
Mitä tärkeämmältä auktoriteetilta – eli hallitsevalta lähteeltä – kotisivut vaikuttaa, sitä korkeammalle esimerkiksi Google arvostaa – ja arvottaa sivuston hakutuloksissa.
Tämä puolestaan johtaa siihen, että mahtava hakukoneoptimointi sisältö, pääsee kipuamaan entistä ripeämmin kohti hakutulosten kärkipaikkoja – aina tuoretta infoa jakaessasi.
Näin sivustosi vastaanottaa aiheen ympäriltä tietoa hakevia ihmisiä kuluttamaan korkealaatuista sisältöä.
Mahdollisimman kattavaan linkittämiseen löytyy muutama tehokas keino tänä päivänä. Osaa tämän tekstin aikana läpikäytävistä keinoista on toki tehty jo useiden vuosien ajan. Mitä suurimmalla todennäköisyydellä näin tullaan tekemään myös jatkossa.
Toinen osa esitetyistä tavoista ovat puolestaan aavistuksen verran tuoreempaa tietoutta linkittämisen ympäriltä. Se antaa samalla sinullekin varmasti uutta lähestymiskulmaa koko teemaan.
Näihin keinoihin sisältyvät:
1. Vieraspostaaminen
2. Vaikuttajalinkittäminen
3. Korjaussarjalinkitys
4. Kommenttilinkittäminen
5. Some-linkitys
Aloitetaan siis tämä hakukoneoptimointi opas ja sen maailman toiseen puoleen pureutuminen linkittämisen osalta vieraspostaamisen parista.
1. Hakukoneoptimointi opas osa 1: Vieraspostaaminen
Vieraspostaaminen – eli artikkelin kirjoittaminen jonkin toisen henkilön ylläpitämään sivustoon – on yksi tutuimmista ja samalla tehokkaimmista tavoista vaikuttaa sivustojen hakukonelöydettävyyteen linkittämisen muodossa.
Sen lisäksi, että sivustot saavat hakukoneoptimointi tekijöistä vaikuttavaa positiivista hyötyä, linkitykseen osallistuvat osapuolet saavat myös pikaisia ja näkyvämpiä tuloksia toistensa verkostoista uusien kävijöiden muodossa. Kotisivujen on nimittäin mahdollista samalla tavoittaa täysin uusi kohdeyleisö laadukkaasti tuotetun sisällön myötä.
Vieraspostaaminen toimii siis käytännössä niin, että jompikumpi tahoista on yhteydessä toiseen kysyäkseen mahdollisuutta kirjoittaa blogiartikkeli auktoriteettisivustolle. Toinen vaihtoehto on se, että auktoriteettina toimiva osapuoli tarjoaa kyseistä toimenpidettä omien kotisivujensa myötä.
Sähköpostiyhteydenotto on paras tapa tavoitella sivustojen pyörittäjiä vierasartikkelin kirjoittamisen osalta. Toki soittaminenkin on hyvä tapa avata keskusteluyhteys, sikäli kun puhelinnumero kiinnostavalta kotisivustolta vain löytyy.
Voit aloittaa potentiaalisten sivustojen etsinnän googlaamalla omaan aihealueeseen liittyviä avainsanayhdistelmiä ja käymällä näin mielenkiintoiselta vaikuttavia sivuja läpi hakutulossivun ykkösestä alkaen.
Sivuston auktoriteetin mittaamiseen löytyy myös useita eri työkaluja netin syövereistä. Nämä työkalut tosin maksavat lähes poikkeuksetta melko paljon ja perustuvat usein kuukausilaskutusmenetelmään säännöllisesti tuotetun valtavan lisäarvon vuoksi.
Linkittämiseen läheisesti liittyviä palveluita ovat mm:
● Ahrefs
● Majestic
Molemmat alustat tarjoavat ilmaisen tutustumisen ominaisuuksien testaamista varten.
Suosittelen kuitenkin alkuun pääsemiseksi täysin ilmaista https://www.checkpagerank.net/ – palvelua – varsinkin, jos toimit pelkästään kotimaisilla markkinoilla.
Edellä mainitut maksulliset työkalut tulevat ehkä ajankohtaisemmiksi liiketoimintasi muuttuessa entistä ammattimaisempaan suuntaan tai suunnatessasi globaaliksi kansainvälisille markkinoille.
Sponsoroitu postaus
Joskus myös rahaa liikutellaan vieraspostaamisen osalta. Tällöin kyseessä on ns. sponsoroitu postaus. Toisena osapuolena toimii hyvin useasti jokin kaupallisesti hyötyä etsivä yritys.
Vieraspostaamisen pointtina on se, että yhteyttä ottava osapuoli haluaa sekä hyödyntää yhteydessä olevan sivuston hakukoneista saamaa arvostusta – eli niin kutsuttua linkkimehua – että saada samalla pääsyn sivuston kohdeyleisöön.
Tällöin yhteydenottaja voi kuvainnollisesti puhuen nitistää kaksi kärpästä yhdellä iskulla.
Auktoriteettisivuston omistaja puolestaan hyötyy yhteistyöstä vähintään sivustolleen ilmaiseksi saatavasta sisällöstä. Lisäksi omaa arvokasta aikaa säästyy sisällön luomisen osalta.
Toki monissa tapauksissa sivuston omistaja tunnistaa oman tukikohtansa merkityksen myös taloudellisessa mielessä. Tällöin maksun tapahtuessa yhteyttä ottava taho voi pyytää sivuston omistajan kirjoittavan artikkelin itse.
Sponsoroiva osapuoli voi näin samalla luottaa artikkelin pitävän saman, kohdeyleisöä kiinnostavan tyylinsä.
Google arvostaa iäkkäämpiä ja paljon linkkejä sekä linkitystä vastaanottavia sivustoja korkeammalle kuin tuoreempia ja vähän auktoriteettiutta omaavia kotisivuja.
Muista kuitenkin se, ennen kuin ryntäät hankkimaan roppakaupalla roskalinkkejä erilaisista englanninkielisistä linkkifarmeista, että linkitysten on määrän ohella oltava mahdollisimman relevantteja. Lisäksi linkkien kautta tulevien kävijöiden pitää viihtyä sivustolla muutamaa sekuntia pidempään sekä selata sisältöä inhimilliseen tyyliin, jotta hakukonerobotit niin sanotusti myöntävät linkkiarvostusta eteenpäin.
Tämäkin seikka on tärkeä muistaa kestävää hakukoneoptimointi ja internet-liiketoimintaa tehdessä.
Roskalinkkien kanssa pelehtiminen ja pelkän linkkien määrän mielessä pitäminen laadun sijaan, johtaa usein mahdollisen lyhytaikaisen hyödyn saamisesta pitkäaikaisen arvostuksen jyrkkään laskuun.
Tällaiset pientä arvostusta nauttivat linkitykset eivät muutenkaan kuulu vieraspostaamisen piiriin.
Suosittelen siis ehdottomasti toimimaan eettisellä pohjalla myös linkitystä tehdessäsi. Tämä tarkoittaa käytännössä siis sitä, että hankit linkityskumppanuudet teemaasi liittyviltä sivustoilta korkealaatuista sisältöä tarjoamalla. Jos vastapuolen aihealue eroaa omasta teemasta, voit myös tarjoutua kirjoittamaan laadukasta ja kiinnostavaa sisältöä myös normaalista tyylistä poikkeavalla tavalla.
2. Vaikuttajalinkittäminen
Toinen loistavasti toimiva linkitysmuoto on ns. vaikuttajalinkittäminen. Tämä tapa on noussut viime vuosien aikana yhä suositummaksi tyyliksi lähinnä siksi, koska Google painottaa ja arvottaa entistä enemmän auktoriteetteja myös henkilöbrändien osalta.
Vaikka et itse olisi minkään sortin vaikuttaja (vielä) omalla alallasi, etkä täten ole ehkä saanut Googlelta auktoriteetin asemaa, voit kuitenkin hyödyntää muita alan tunnettuja nimiä. Jos alaltasi ei puolestaan löydy tarpeeksi vaikuttajia, on mahdollista myös laajentaa horisonttia päästäksesi hyödyntämään suurempia nimiä muilta sektoreilta.
Vaikuttajalinkittämisen tekeminen nostaa samalla myös omaa arvostustasi niin hakukonerobotin kuin kohdeyleisösi silmissäkin.
Aivan kuten vieraspostaamisen tapauksessa, vaikuttajalinkittämistä voi tehdä olemalla yhteydessä Googlen avulla löytämiisi aihealueen tunnettuihin henkilöihin. Tällaisiin henkilöihin voi toki olla hankalaa luoda ensikontakti pelkän sähköpostiviestin avulla.
Sen vuoksi sinulla pitää olla heille jotain erityistä tarjottavanaan. Se voi olla esimerkiksi haastattelupyyntö tekstiartikkelia, videosisältöä – tai vaikka podcastia varten.
Hakukoneoptimointi 💖 auktoriteettius
Auktoriteeteilla on yleisesti ottaen jokin sanoma jaettavanaan. Heitä yhdistää myös usein se, että he haluavat päästä jakamaan tätä sanomaa eteenpäin keinoilla millä hyvänsä.
Kun olet saanut hyväksymisen haastattelun suorittamiselle, tuottanut sisällön yhdessä haastateltavan kanssa ja päässyt julkaisemispisteeseen, suosittelen hyödyntämään kaikkia aiemmin julkaistussa artikkelissa läpikäytyjä hakukoneoptimointi keinoja pyrkiäksesi hankkimaan mahdollisimman kattavan sisällön leviävyyden.
Leviävyyteen auttaa merkittävästi myös haastateltavan brändi ja nimi.
Toinen vaihtoehto vaikuttajalinkittämisen tekemiseen onkin hyödyntää tunnetun persoonan nimeä. Tämän voi tehdä myös “ilman lupaa”. Mikäli jokin taho esimerkiksi tuottaa loistavaa sisältöä verkossa, voit kirjoittaa oman artikkelisi teeman ympäriltä ja siteerata tätä henkilöä sekä hänen osaamistaan tekstissäsi.
Kunhan vain muistat ja varmistat tekstisi olevan eettisesti kestävällä pohjalla, sekä sisällytät omaa uniikkia tietouttasi sisältöön mukaan, hakukoneet tulevat poimimaan vaikuttajan arvon mukaan artikkelin indeksoinnin yhteydessä.
Lainattava taho tuskin pahastuu tästä linkittämismuodosta – varsinkin jos sisältö on kirjoitettu positiiviseen sävyyn.
Kuten perinteinen markkinointimaailman sanonta kuuluu, ei ole olemassa huonoa julkisuutta.
Eli sisällön tunnetilallakaan ei välttämättä ole lopullista merkitystä vaikuttajalinkityksen lopputuloksella.
Näin saat hyödynnettyä oikeastaan kenen tahansa yksityishenkilön tai yrityksen auktoriteettiutta ja arvostusta omassa korkealaatuisessa sisällössä.
Esimerkki:
Olen itse hyödyntänyt vaikuttajalinkitystä Verkosta Vapauteen – podcastin avulla. Haastattelen podcastissa kotimaisia paikkariippumattomia yrittäjiä ja nettialan vaikuttajia.
Kun olen ensimmäistä kertaa yhteydessä podcast-haastateltavaksi haluamaani henkilöön, lähetän hänelle kattavan mutta kuitenkin samalla iskevän, pääpointit lyhyesti kertovan sähköpostiviestin asian tiimoilta.
Aloitan viestin kehumalla henkilön kannuksia omalta alaltaan, mainitsen muutaman mahdollisen jaksomme kuuntelijoille tuottavan positiivisen pointin sekä annan ilmaisen pääsyn kirjoittamaani Verkosta Vapauteen – e-kirjaan kiitoksena viestiin tutustumisen osalta.
Pelkästään näiden keinojen avulla vastausprosentti kasvaa huomattavasti korkeammaksi verrattuna pelkästään yhden virkkeen meiliin haastatteluun tiedustelemisen osalta.
Onnistuneen keskustelun ja jakson julkaisun yhteydessä, pyrin painottamaan esittelytekstissä haastateltavan nimeä, brändiä ja mahdollisten tuotteiden tai palveluiden erityisosa-alueita.
Yhdessä korkealaatuisen sisällön – eli tässä tapauksessa ääniraidan kanssa, artikkelit nousevat hakukoneissa ajan kuluessa jopa aivan ykköspaikoille haastateltavan nimeä tai brändiä etsittäessä.
3. Korjaussarjalinkitys
Kolmantena hienosti toimiva ja ulkoiseen hakukoneoptimointi seikkoihin kuuluva linkitysmuoto on ns. korjaussarjalinkitys. Tässä mallissa pyrimme löytämään sellaisia linkkejä, jotka sivuston ylläpitäjä on mahdollisesti unohtanut päivittää toimintakuntoon jonkin sivustolla tapahtuneen muutoksen jälkeen.
Tätä tapaa voi lähteä tekemään muutamalla eri tavalla: manuaalisesti tai automaattisesti.
Manuaalinen tapa toimii käytännössä niin, että lähdet selailemaan oman aihealueesi sivustoja yksi kerrallaan läpi googlaamalla teeman hakusanoja. Suosittelen tekemään erillisen listan esimerkiksi Microsoft Excelillä, OpenOfficen taulukointiohjelmalla tai Google Sheetillä läpikäydyistä sivustoista pysyäksesi niin sanotusti kärryillä.
Kun vierailet sivustolla ja luet sivuston omistajan tuottamaa sisältöä, niin voit samalla klikkailla artikkelissa mukana olevia linkkejä varmistuaksesi niiden toimivuudesta.
Jos vastaasi tulee linkki, joka johtaa 404-sivulle – eli ns. virhesivulle, nappaat vain linkin talteen omiin muistinpanoihisi kyseisen sivuston osalta. Kun olet lopulta käynyt sivuston kauttaaltaan läpi, voit olla sivuston ylläpitäjään yhteydessä yhden tai useamman viallisen linkin osalta.
Samalla voit ehdottaa linkitettävän kohteen tilalle jotain vaihtoehtoista laskeutumissivustoa. Se voisi tässä tapauksessa olla esimerkiksi jokin sinun tuottamasi korkealaatuinen artikkeli.
Yleensä sivuston ylläpitäjä on tässä vaiheessa niin kiitollinen yhteydenotostasi, että kun hän lähtee tilannetta korjaamaan, hän voi yhtä hyvin vaihtaa tilalle ehdottamasi sivun isomman vaivan välttämiseksi.
Toki sivun pitää soveltua artikkelin teemaan, joten pyri ottamaan tämä huomioon ehdotusta tehdessäsi ja uutta sisältöä luodessasi.
Työkalujen hyödyntäminen
Manuaalista tyyliä parempi ja helpompi tapa korjaussarjalinkitysmallissa on ehdottomasti automaattisten työkalujen hyödyntäminen viallisten linkkien löytämiseksi. Tällöin sinun ei välttämättä tarvitse edes konkreettisesti vierailla sivustolla vaan antaa työkalun tehdä sen puolestasi.
Suosittelen kuitenkin ottamaan automaattisen työkalun käyttöön vasta siinä vaiheessa, kun olet oppinut käytännön perusteet muutamien itse tehtyjen kokeilujen jälkeen. Tällöin itse perusperiaate on varmasti muovautunut tarkasti mieleesi ja ymmärrät logiikan korjaussarjalinkityksen takaa.
Tämä logiikka on siis se, että sisällössä olevat vialliset ja toimimattomat linkit vaikuttavat negatiivisesti hakukoneoptimointi löydettävyyteen ja sitä kautta sijoitukseen.
Samalla erilaiset rikkinäiset linkit heikentävät sivuston vierailijoiden käyttäjäkokemusta heidän pyrkiessään löytämään täydentävää tietoa kuluttamansa artikkelin osalta.
Muista nostaa nämä pointit esille kontaktoidessasi sivuston omistajia!
Voit käyttää apunasi seuraavia ilmaisia englanninkielisiä sivustoja ja työkaluja viallisten linkkien löytämisen automatisoimiseksi:
Lisäksi, jos käytät tietokoneellasi Google Chrome tai Firefox – selainta, voit löytää monia vastaavasti toimivia selainlisäosia lisäosakaupoista hakemalla englanninkielisen avainsanatermin ‘broken link’ (viallinen linkki) kanssa
Automaattisesti toimivien työkalujen miinuspuolena oman käytännön oppimisen ohella on se, että työkalut eivät välttämättä aina löydä kaikkia sivustoilla olevia rikkinäisiä linkkejä.
Toki palveluiden sinulta säästämä aika korreloi tämän miinuspuolen kanssa melko tehokkaasti.
Suosittelenkin täten kokeilemaan molempia tyylejä päästäksesi hyödyntämään mahdollisimman kattavasti tätä loistavasti toimivaa korjaussarjalinkitysmenetelmää.
4. Kommenttilinkittäminen
Kommenttilinkitys on yksi pitkäaikaisimmista linkittämismenetelmistä hakukoneoptimointi oppimäärän lyhyellä mutta monisävyisellä taipaleella. Kommenttilinkittämistä on vuosien saatossa tehty lähinnä kahdella eri tavalla.
Nämä menetelmät ovat:
a. Blogien hyödyntäminen
b. Foorumien käyttäminen
Kuten alkuun mainitsin, tätä linkitystyyliä on käytetty hyvin pitkään hakukoneoptimointi toimenpiteiden parissa. Sen teho ei ehkä niinkään perustu optimoinnin teknisiin seikkoihin vaan enemmänkin tietyn aihealueen ympärille kokoontuneiden ihmisten mahdollisimman kattavaan tietouttamiseen sekä tiedonjanon kanavoimiseen ja tyydyttämiseen.
Käydään seuraavaksi läpi näiden molempien seikkojen tarkoitus kommenttilinkittämisen osalta.
a. Blogien hyödyntäminen
Blogien hyödyntäminen kommenttilinkittämisen osalta alkaa perinteiseen tyyliin Googlen avulla. Kun löydät jonkin oman teeman ja aihealueen ympärillä toimivan blogin Google – haun kautta, ja olet käynyt läpi sen korkealaatuisen sisällön, voit jättää muita lukijoita palvelevan mielipiteesi artikkelin perässä sijaitsevaan kommenttiosioon.
Jättämäsi kommentin yhteyteen on lähes 100% tapauksissa mahdollista liittää linkki takaisin omalle kotisivustollesi. Tämä yhtälö muodostaa siis kommenttilinkittämisen blogin hyödyntämisen osalta.
Käytännössä voit siis osoittaa oman asiantuntijuutesi kirjoittamalla artikkeliin tiiviisti liittyvän vastauksen ja pyrkiä tämän vastauksen kautta ohjaamaan saman artikkelin läpikäyneet ihmiset vierailemaan omalla sivustollasi.
Tätä ohjaamista ei pidä kuitenkaan tehdä millään tavoin tyrkyttämällä. Se tie johtaa yleensä joko kommentin hylkäämiseen blogin ylläpitäjän toimesta tai negatiivisen leiman saamiseen oman toimintasi ympärille.
Voit löytää blogeja Googlen avulla esimerkiksi kirjoittamalla avainsanayhdistelmän ’käytettävä hakusana + blogi’.
b. Foorumien käyttäminen
Toinen tapa kommenttilinkittämiseen on erilaisten foorumien käyttäminen. Foorumeilla keskustelu soljuu aavistuksen toisenlaisella tavalla blogeihin nähden.
Foorumien tapauksessa nimittäin sisällön tuottamiseen voi osallistua jopa tuhansia ihmisiä jonkin todella ajankohtaisen ja suositun aiheen ympäriltä useiden vuosien aikana. Lisäksi foorumeilla johonkin aiheeseen intohimoisesti suhtautuvat henkilöt aistivat kaupallisin tarkoituksin keskusteluun osallistuneen tahon kuvainnollisesti monien megatavujen päästä.
Foorumeiden hyödyntäminen kommenttilinkittämisen osalta vaatii jonkin verran erilaista lähestymistapaa blogeihin verrattuna
Kommenttilinkittämismenetelmään sopivien foorumeiden löytäminen tapahtuu yhtä lailla Googlen – hakukoneen avulla blogien tavoin. Kun olet löytänyt tarkoitukseen sopivan ja aktiivisen foorumin, suosittelen ensiksi tutustumaan erilaisiin keskusteluketjuihin nähdäksesi kommenttien ajankohtaisuuden ja tyylin.
Lisäksi tämän linkitystyylin kaiken a ja o on ns. allekirjoituslinkit. Itse linkittäminen omaan sisältöösi ei siis tapahdu foorumeiden tapauksessa kommenttiosiossa vaan kommentin jättäneen henkilön ohessa olevassa alaosiossa eli englannista lainatun termin mukaisesti footerissa.
Tätä alaosiota kutsutaan myös allekirjoituskentäksi.
Sinun on siis mahdollista sisällyttää allekirjoituskenttään linkki omalle sivustollesi niin kutsutun ankkuritekstin eli linkkiä kuvailevan tekstin kera. Tarkoituksena on siis ohjata ihmiset sivustollesi sisältörikkaan kommentin ja allekirjoituskentän linkin myötä.
Linkin kuvailutekstiä ei pidä myöskään tehdä liian mainostavaksi blogikommentoinnin tavoin vaan keskittyä enemmänkin korkealaatuisen foorumisisällön tuottamiseen ja antaa asiantuntijuutesi tehdä mainostyö puolestasi.
Liiallisen mainostamisen tapauksessa käy herkästi niin, että jakamasi positiiviset ja hyödylliset sisällöt häviävät muiden käyttäjien ja lukijoiden vaakakupissa negatiiviselle mainostuskaiulle.
Mikäli foorumi ei tarjoa mahdollisuutta jättää linkkiä allekirjoituskenttään, kannattaa katsoa muut Googlen tarjoamat mahdollisuudet foorumien hyödyntämiseksi. Toki vaa’an tasapainoon vaikuttaa myös eri foorumeiden aktiivisuustaso.
Jos foorumi on keskustelumäärältään erittäin aktiivinen, voi silti olla hyödyllistä liittyä mukaan päästäksesi jakamaan omaa intohimoasi, vaikka liikenteen ohjaaminen omalle sivustollesi osoittautuisikin hankalaksi.
Voit löytää foorumeita Googlen avulla esimerkiksi kirjoittamalla avainsanayhdistelmän ’käytettävä hakusana + foorumit.
5. Some-linkitys
Viidentenä – ja samalla viimeisenä linkitystapana sivuston hakukoneoptimointi tulosten parantamiseksi, on sosiaalisten medioiden hyödyntäminen linkittämisen osalta eli ns. some-linkitys.
Eri sosiaalisten medioiden alustoiden ja palveluiden merkitystä ei voi vähätellä tänä päivänä oikein minkään internet-liiketoimintaan liittyvän teeman osalta. Sama pätee myös liikenteen hankinnan ja hakukoneoptimointi teeman osalta, varsinkin linkittämisen puolesta.
Kuten aiemmin julkaistun sisältömarkkinointiin keskittyvän artikkelin Työkalut ja lisäosat – kappaleessa mainittiin, samalla tavoin myös some-linkittämiseen löytyy useita helpottavia ja automatisoivia tekijöitä. Esimerkiksi WordPress – sisällönhallintajärjestelmää käyttäville kotisivustoille on mahdollista asentaa erilaisia lisäosia, joiden avulla sivustosi vierailijat voivat helposti jakaa korkealaatuista sisältöäsi eteenpäin omille verkostoilleen.
Yksi tällaisista työkaluista on Super Socializer. Se mahdollistaa sosiaalisten medioiden jakamisnappien vaivattoman näkyville laittamisen tuottamasi sisällön yhteyteen. Jos sivuston vierailija kokee sisällön antaneen hänelle paljon hyödyllistä informaatiota, hän voi viestiä tämän tunteen omille ystävilleen klikkaamalla yhtä tai useampaa some-nappia.
Tämä mahdollistaa sisällön leviämisen sellaiselle yleisölle, joka ei ehkä muuten osaisi löytää sivustoasi. Tuottamasi sisältö voi kuitenkin olla kultaakin kalliimpaa näille uusille kontakteille.
Älä siis missään tapauksessa aliarvioi sosiaalisen median merkitystä linkittämisen ja liikenteen hankkimisen osalta.
Some-linkittämisen merkitys erityisesti hakukoneoptimointiin tulee ilmi myös teknisten seikkojen puolesta. Hakukonerobotit nimittäin arvostavat eri sosiaalisten medioiden palvelut erittäin korkealle auktoriteettiuuden osalta. Osa some-palveluista kerää nimittäin satoja miljoonia – jopa miljardeja käyttäjiä Facebookin tapauksessa – kuluttamaan toistensa tuottamia sisältöjä.
Jos onnistut haalimaan monia linkityksiä eri some-palveluista useiden käyttäjien toimesta, hakukoneet huomaavat tämän ja nostavat täten sivustosi arvostusta. Toki sivustolle tulevien ihmisten pitää viihtyä ja kuluttaa sisältöäsi pelkästään klikkausta pitempään.
Muussa tapauksessa some-linkitys voi jopa tuottaa negatiivisia optimointituloksia. Esimerkiksi Google pyrkii saamaan keinotekoisesti hankitut – tai ainakin keinotekoisilta näyttävät hakukoneoptimointi toimenpiteet minimiin saadaksensa hakukonetulokset osoittamaan mahdollisimman relevantteja ja luonnollisia tuloksia.
Kuten olen jo niin monta kertaa painottanut tämänkin artikkelin puitteissa, eettisesti ja kestävällä pohjalla toimivat bisnekset täyttävät nämä kriteerit korkealaatuista sisältöä tuottamalla.
Yhteenvetoa
Tämän artikkelin teemana toiminut some-linkitys tarjoaa meille hienon aasinsillan artikkelin viimeiseen aiheeseen.
On nimittäin tärkeää keskittyä myös siihen, miten pystyt maksimoimaan erilaisten sosiaalisen medioiden tarjoamia palveluita liikenteen hankkimisen maksimoimiseksi linkittämisen ohella.
Kuten hyvin ajan hammasta kestänyt sanonta kuuluu, kaikkia munia ei kannata laittaa samaan koriin.
Tällä tarkoitan sitä, että kannattaa ottaa ilmaisten kävijöiden hankkimiskeinojen osalta myös toinen aspekti mukaan hakukoneoptimointi aiheen ohella. Tällöin, jos yksi kanava syystä tai toisesta tyrehtyy tilapäisesti – tai pahimmassa tapauksessa pysyvästi, muut väylät tuottavat liiketoiminnallesi edelleen kassavirtaa tuottavia vierailijoita.
Viimeisimmät blogiartikkelit

Myyntisuppilosivuston valmistaminen on yksi parhaimman tuoton sijoitetulle pääomalle antava elementti koko liiketoiminnan pyörittämisen saralla. Myyntisuppilot sopivat käytännössä jokaiselle ja minkälaiselle

Upeasti menestyvän myyntisuppilon rakentaminen vaatii jonkin verran samanlaista mentaliteettia kuin Lego-palikoiden kanssa leikkiminen pienenä vekarana. Kaikkihan meistä on rakentanut upeita

Menestyksekkään myyntiprosessin käyttäminen on tämän päivän internetmarkkinointia parhaimmillaan. Jos kelataan aikaa taaksepäin vaikkapa noin 10 vuoden verran, pelkät perinteiset kotisivut